Elon Musk spreekt tegen dat hij crypto heeft besproken met Trump

Home » Nieuws » Elon Musk spreekt tegen dat hij crypto heeft besproken met Trump

Er zijn tegenstrijdige berichten over de betrokkenheid van Elon Musk bij de politieke campagne van Donald Trump voor de presidentsverkiezingen van 2024. Volgens sommige bronnen, zoals Bloomberg en The Wall Street Journal, zou Musk Trump hebben geadviseerd over cryptocurrencies en overwogen worden voor een adviserende rol mocht Trump weer aan de macht komen. Deze rapporten suggereren dat er gesprekken plaatsvonden over formele invloed van Musk op economische en grensbeveiligingsbeleid.

Echter, Elon Musk ontkent dat hij ooit met Trump over crypto heeft gesproken. Op het sociale media platform X, dat hij bezit, stelde Musk: “Ik ben er vrij zeker van dat ik nooit met Trump over crypto heb gesproken, hoewel ik over het algemeen voorstander ben van dingen die de macht van de overheid naar het volk verschuiven, wat crypto kan doen.”

Trump’s veranderende houding en de Biden campagne

Ondanks eerdere scepsis lijkt Trump zijn houding ten opzichte van cryptocurrencies te herzien. Vlak voor zijn toespraak op de Libertarische Nationale Conventie gaf hij aan positief en open-minded te staan tegenover de crypto-industrie. Hij sprak ook zijn steun uit voor clementie voor Ross Ulbricht, de oprichter van de donkere webmarktplaats Silk Road.

elon musk trump crypto
Bron: Elon Musk op X.

Parallel hieraan lijkt ook de Biden-campagne interesse te tonen in cryptocurrencies. Bronnen van The Block hebben gemeld dat Biden’s campagne de afgelopen twee weken contact heeft gezocht met spelers uit de crypto-industrie voor advies over ‘crypto community en beleid’.

Musk’s invloed op de cryptomarkt

Musk’s betrokkenheid bij crypto gaat verder dan politieke discussies. Hij heeft in het verleden een belangrijke invloed gehad op de cryptomarkt, vooral met Dogecoin (DOGE), die in de zomer van 2021 een recordhoogte bereikte door zijn frequente tweets en promoties van de memecoin.

In maart verklaarde Musk dat mensen uiteindelijk Tesla-auto’s zouden kunnen kopen met Dogecoin. Desondanks beweerde Musk in december 2023 dat hij “nauwelijks” tijd besteedt aan nadenken over cryptocurrency.

Toekomstige beleidsvorming en politieke strategieën

De vermeende betrokkenheid van Musk bij Trump en de toenemende belangstelling van Biden wijzen op een groeiende erkenning van het potentieel van cryptocurrencies om politieke en economische landschappen te beïnvloeden. Als Musk inderdaad een rol zou spelen in de politieke arena, samen met Trump of anderszins, zou dit de beleidsvorming aanzienlijk kunnen beïnvloeden, met name op het gebied van technologische innovatie en cryptocurrencies.

Dit alles speelt zich af tegen de achtergrond van een Amerikaans politiek landschap dat steeds meer open lijkt te staan voor de integratie van technologie in zijn beleid.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme