Presidentscampagne Biden onderzoekt invloed van crypto op 2024 verkiezingen

Home » Nieuws » Presidentscampagne Biden onderzoekt invloed van crypto op 2024 verkiezingen

Volgens een recent verslag van The Block heeft het herverkiezingscampagneteam van president Joe Biden de afgelopen twee weken contact gezocht met belangrijke spelers in de cryptocurrency-industrie.

Deze stap markeert een opmerkelijke verandering in aanpak; waar Biden voorheen een meer terughoudende houding aannam ten opzichte van deze snelgroeiende sector.

Een strategische wending in beleid

Deze nieuwe benadering lijkt ingegeven door de toenemende erkenning van de impact die crypto-gerelateerde kwesties kunnen hebben op een verkiezingsrace die naar verwachting zeer competitief zal zijn.

De campagne heeft diverse experts binnen de industrie benaderd, inclusief enkele die eerder waren afgewezen door Biden’s team, om advies en inzicht te verkrijgen over de ‘crypto gemeenschap en toekomstig crypto beleid’.

Reactie van de crypto-gemeenschap

De reacties binnen de crypto-sector op deze toenadering zijn gemengd. Veel insiders beschouwen het als een positieve ontwikkeling, terwijl anderen kritisch blijven en het zien als ’te weinig, te laat’.

Deze scepsis is deels het gevolg van recente tegenstand van crypto-voorstanders tegen Biden’s plannen om SAB 121, een controversiële wetgeving die financiële instellingen zou kunnen ontmoedigen van het aanbieden van crypto-bewaardiensten, niet te vetoën.

Contrast met Trump’s campagne

Interessant genoeg komt deze wending kort na de aankondiging van de Trump-campagne op 21 mei dat zij crypto-donaties zullen accepteren. Dit, samen met Trumps recente pro-crypto uitspraken en kritiek op de Central Bank Digital Currency (CBDC) tijdens de Libertarian national convention van 2024, stelt een duidelijk contrast met zijn houding in 2021, toen hij cryptocurrencies nog bestempelde als “een zeer gevaarlijke zaak”.

Vooruitzichten

Het blijft afwachten hoe deze nieuwe strategie van Biden’s campagne de houding en steun van de crypto-gemeenschap zal beïnvloeden in de aanloop naar de verkiezingen.

Wat duidelijk is, is dat beide grote politieke kampen in de Verenigde Staten nu de impact en het potentieel van cryptocurrency in de moderne politieke arena erkennen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme