Aanhoudende instroom bij Amerikaanse Bitcoin ETF’s nadert recordreeks

Home » Nieuws » Aanhoudende instroom bij Amerikaanse Bitcoin ETF’s nadert recordreeks

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben onlangs hun meest positieve handelsreeks bijna geëvenaard, met een aanhoudende instroom die sinds eind januari niet meer is voorgekomen.

Deze week behielden de fondsen hun positieve momentum ondanks een algemene neerwaartse trend in de cryptomarkt. Hoewel de Amerikaanse beurzen maandag gesloten waren vanwege Memorial Day, registreerden de ETF’s op dinsdag en woensdag aanzienlijke netto-instromen.

Details van recente fondsprestaties

Op dinsdag noteerde BlackRock’s IBIT een instroom van $102,5 miljoen, terwijl Grayscale’s GBTC een aanzienlijke uitstroom van $105,2 miljoen ondervond, wat een dramatische dag voor het fonds markeerde. Sindsdien heeft het IBIT-fonds van BlackRock meer Bitcoins in beheer dan Grayscale’s GBTC.

Op woensdag bleek de totale netto-instroom voor alle fondsen echter lager, met slechts $28,3 miljoen. Een positief punt was dat de uitstroom van Grayscale’s GBTC afnam tot $31,1 miljoen, hoewel de andere fondsen teleurstellende resultaten lieten zien.

bitcoin etf instromen farside
Bron: Farside Investors.

Langdurige instroom en uitdagingen

De Amerikaanse Bitcoin ETF’s zien al sinds 13 mei elke handelsdag een kapitaalinstroom, met een totaal van $948,3 miljoen in de week van 13 t/m 17 mei, en $1,056,7 miljard de week daarna. Deze opeenvolgende instromen hebben de cryptogemeenschap een broodnodige opluchting geboden.

Met nog vier dagen te gaan om hun beste reeks, die eind januari begon met 16 opeenvolgende dagen van netto-instromen, te evenaren, blijft de vraag of de fondsen dit momentum kunnen volhouden.

Impact van Bitcoin koers op fondsen

De huidige afname in Bitcoin-instromen laat zien dat het momentum aanzienlijk afneemt. Vorige week groeiden de fondsen nog gemiddeld met $211,34 per dag, terwijl de instromen deze week beperkt zijn gebleven tot enkele tientallen miljoenen.

De dalende Bitcoin koers, die moeite heeft om boven de $69.000 uit te komen en steun vindt bij $67.000, speelt een cruciale rol bij deze teleurstellende instromen en beïnvloedt het sentiment in de cryptomarkt negatief.

Toekomstige ontwikkelingen

Ondertussen bereiden ETF-uitgevers in de Verenigde Staten zich voor op de lancering van spot Ethereum (ETH) ETF’s na goedkeuring van de benodigde formulieren door de Securities and Exchange Commission.

Deze nieuwe fondsen vereisen nog steeds goedkeuring van aanvullende regulatieve formulieren voordat de handel kan beginnen, wat een nieuwe fase kan inluiden voor cryptogerelateerde beleggingsfondsen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme