Uitlevering Do Kwon naderbij: VS klaar om Terraform Labs oprichter te berechten

Home » Nieuws » Uitlevering Do Kwon naderbij: VS klaar om Terraform Labs oprichter te berechten

Do Kwon, mede-oprichter van Terraform Labs, wordt naar verwachting uitgeleverd aan de Verenigde Staten om daar terecht te staan voor criminele aanklachten.

De beslissing van Montenegro komt na zijn arrestatie en gevangenschap in het land voor het gebruik van vervalste reisdocumenten.

Uitleveringsverzoek

Volgens een nieuwsbericht van The Wall Street Journal op 7 december, dat zich baseert op bronnen die bekend zijn met de zaak, is de Montenegrijnse minister van Justitie Andrej Milović van plan in te stemmen met het uitleveringsverzoek van de Amerikaanse autoriteiten. Kwon werd in maart in Montenegro gearresteerd en is veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf. Hij wordt in de Verenigde Staten en Zuid-Korea beschuldigd van zijn vermeende rol in de ineenstorting van Terraform Labs.

Milović heeft aangegeven dat de aankondiging van de uitlevering “op een geschikt moment” openbaar gemaakt zal worden. Als Kwon aan de VS wordt uitgeleverd, zal hij acht aanklachten onder ogen moeten zien, waaronder fraude met grondstoffen, effectenfraude, fraude en samenzwering om te frauderen en marktmanipulatie in verband met zijn tijd bij Terra. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft Kwon ook in februari aangeklaagd wegens “het bedriegen van investeerders in crypto-schemes”.

De ineenstorting van Terraform Labs in mei 2022 markeerde het begin van een neergang op de cryptomarkt. De TerraUSD (UST) stablecoin verloor zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar, wat leidde tot faillissementen van diverse firma’s, waaronder Voyager Digital, BlockFi, Celsius Network en FTX.

Voor zijn arrestatie in Montenegro was Kwon’s verblijfplaats grotendeels onbekend; velen speculeerden dat hij in Singapore verbleef. Hoewel hij nu naar verluidt eerst in de Verenigde Staten voor de rechter zal verschijnen, sluiten sommige juridische experts niet uit dat Kwon ook in Zuid-Korea kan worden aangeklaagd. Hij ontkent fraude te hebben gepleegd.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme