Spanje ziet toename van 56% in geregistreerde crypto bedrijven in 2023

Home » Nieuws » Spanje ziet toename van 56% in geregistreerde crypto bedrijven in 2023

In 2023 heeft Spanje een groei van ongeveer 56% in het aantal officieel geregistreerde crypto bedrijven ervaren. Volgens het officiële register, gepubliceerd als een Excel-document op de website van de centrale bank van Spanje, kregen 30 bedrijven een licentie als aanbieder van virtuele activadiensten.

Hoewel in 2022 53 bedrijven werden toegevoegd aan het register, wat meer is dan in 2023, kan dit worden toegeschreven aan het feit dat het register dat jaar voor het eerst werd geopend.

Grote namen ontbreken nog

Verschillende internationale platforms zoals Revolut, Bitpanda, Crypto.com en Vivid hebben zich in 2023 bij het register aangesloten. Ondanks recent nieuws over Coinbase die een Anti-Money Laundering compliance-registratie heeft vastgesteld en Kraken die een registratie als aanbieder van virtuele activa diensten heeft verkregen, ontbreken enkele grote namen nog steeds in het register. De binnenlandse bedrijven domineren nog steeds de markt met 61 van de 85 vergunningen.

De Spaanse regelgevers hebben recentelijk een actieve houding aangenomen ten aanzien van de cryptomarkt. In oktober kondigde het Spaanse Ministerie van Economie en Digitale Transformatie aan dat het de ‘Markets in Crypto-Assets Regulation’ van de Europese Unie zes maanden voor de deadline zou implementeren.

In november opende de Nationale Commissie voor de Effectenmarkt haar eerste zaak tegen een technologieprovider voor het overtreden van de regels voor cryptopromotie in het land. In dezelfde maand introduceerde de Spaanse Belastingdienst Formulier 721, een belastingaangifteformulier voor digitale activa in het buitenland.

Daarnaast verstuurde de dienst 328.000 waarschuwingsbrieven naar individuen die hun cryptocurrency belastingen voor het fiscale jaar 2022 niet betaalden. Dit betekende een stijging van 40% in het aantal kennisgevingen ten opzichte van 2021. Deze maatregelen benadrukken de ernst waarmee de Spaanse autoriteiten de marktregulering benaderen en streven naar een veilige en transparante omgeving voor cryptocurrency transacties.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme