Samourai Wallet mede oprichter op borgtocht vrijgelaten

Home » Nieuws » Samourai Wallet mede oprichter op borgtocht vrijgelaten

William Lonergan Hill, medeoprichter van Samourai Wallet, is in april samen met Keonne Rodriguez gearresteerd op federale beschuldigingen van witwassen en het uitvoeren van een niet-geregistreerd geldtransactiebedrijf.

Recentelijk heeft de Amerikaanse overheid hem op borgtocht vrijgelaten, hoewel de specifieke voorwaarden nog niet zijn bepaald.

Verschil in verblijfplaats

Volgens een brief van Hill’s verdedigingsteam is er overeenstemming bereikt over zijn vrijlating op borgtocht, maar zijn de partijen verdeeld over waar hij zijn tijd moet doorbrengen. Hill, een 65-jarige ontwikkelaar die oorspronkelijk uit Brooklyn komt maar later naar Parijs en vervolgens naar Portugal verhuisde, wil bij zijn vrouw in Portugal blijven.

De aanklagers van het ministerie van Justitie geven echter de voorkeur aan een verblijf in de kelder van zijn zus in Brooklyn.

samourai william lonergan borchtocht
Bron: TFTC op X.

Borgtochtvoorwaarden en juridische strategie

Rodriguez heeft al niet schuldig gepleit aan de twee aanklachten en werd vrijgelaten op een borgtocht van één miljoen dollar. Hill’s borgtocht, beschreven als “buitengewoon robuust”, bestaat uit ten minste $3 miljoen dollar aan activa.

Mocht het hof ermee instemmen Hill naar Portugal te laten gaan, dan zou dit pakket toenemen tot ongeveer $4,4 miljoen dollar, ondersteund door toezeggingen van zijn vrouw en familieleden, die “hun financiële toekomst hebben ingezet op zijn naleving van de voorwaarden van de borgtocht”.

Verdedigingsargumenten

Hill is van plan de aanklachten te betwisten. Zijn advocaat geeft aan dat door de verwachte uitgebreide ontdekkingen en vele voorafgaande rechtszaken de eigenlijke rechtszaak pas “diep in 2025” zou kunnen plaatsvinden. Een van de verdedigingsargumenten betreft de beschikbaarheid van Samourai Wallet op Google’s App Store.

De verdediging stelt dat als Samourai Wallet bedoeld was als een witwasdienst, Google ook als een onaangeklaagde mede-samenzweerder zou worden beschouwd voor het aanbieden van de app aan de bijna 4 miljard Android-gebruikers wereldwijd.

Steun van senatoren

In het dossier is ook een brief opgenomen van senatoren Cynthia Lummis en Ron Wyden, die aan procureur-generaal Merrick Garland schreven dat het onderwerpen van ontwikkelaars van niet-custodiale cryptovaluta-software aan mogelijke strafrechtelijke aansprakelijkheid als niet-geregistreerde geldtransmitters in strijd is met de welgevestigde interpretatie van [FinCEN’s richtlijnen] en alleen maar innovatie zal verstikken en vertrouwen in de DOJ’s respect voor de rechtsstaat zal schaden.

Hill zal naar verwachting voor het eerst verschijnen in de Amerikaanse districtsrechtbank voor het zuidelijke district van New York op 9 of 10 juli.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme