Sam Bankman-Fried nu vastgehouden in Oklahoma ondanks verzoek om in New York te blijven

Home » Nieuws » Sam Bankman-Fried nu vastgehouden in Oklahoma ondanks verzoek om in New York te blijven

Sam Bankman-Fried, de voormalige CEO van FTX, wordt momenteel vastgehouden in het Federal Transfer Center in Oklahoma City, volgens de meest recente gegevens van het Federal Bureau of Prisons.

Deze ontwikkeling komt ondanks een pleidooi van rechter Lewis Kaplan die verzocht om Bankman-Fried in New York te laten blijven, om hem te ondersteunen in zijn beroepszaak tegen zijn veroordeling.

Onzekerheid over verblijfsduur en mogelijke verplaatsing

De duur van zijn verblijf in Oklahoma is nog onbekend, aangezien het Bureau of Prisons geen specifieke informatie heeft vrijgegeven. Er wordt echter algemeen aangenomen dat hij mogelijk overgeplaatst wordt naar de Federal Correctional Institution in Mendota, Californië.

Deze verplaatsing zou hem dichter bij het huis van zijn ouders in de San Francisco Bay Area brengen.

Juridische ontwikkelingen en samenwerking van mede-executives

In tegenstelling tot andere FTX-executives die hebben ingestemd met schuldbekentenissen in verband met de ondergang van het cryptocurrency-bedrijf, ontkent Bankman-Fried de beschuldigingen van fraude waarvoor hij is aangeklaagd. Zijn mede-executives hebben echter schuld bekend en werken samen met de autoriteiten in lopende onderzoeken en rechtszaken.

Deze samenwerking met andere toezichthouders zou cruciale informatie kunnen opleveren die gebruikt wordt om aanklachten samen te stellen tegen andere betrokkenen bij het FTX-schandaal.

Toekomstige juridische stappen

Rechter Kaplan heeft onlangs nog verzocht om Bankman-Fried in New York te houden tot zijn beroep volledig is behandeld, om de toegang tot zijn advocaten te vergemakkelijken.

Dit verzoek werd echter niet ingewilligd, wat leidt tot speculatie over de redenen achter zijn overplaatsing en de gevolgen daarvan voor zijn vermogen om zijn verdediging effectief voort te zetten.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme