Sam Bankman-Fried mogelijk onderweg naar nieuwe gevangenis in Californië

Home » Nieuws » Sam Bankman-Fried mogelijk onderweg naar nieuwe gevangenis in Californië

Volgens berichtgeving van de Wall Street Journal, zijn federale autoriteiten begonnen met de overplaatsing van Sam “SBF” Bankman-Fried, de voormalige CEO van FTX, naar een nieuwe gevangenisfaciliteit. Een woordvoerder van Bankman-Fried kon de bestemming van de FTX-oprichter niet bevestigen, maar bronnen dicht bij de zaak geloven dat hij verhuist naar een gevangenis in Mendota, Californië.

Deze stap volgt enkele weken nadat federale aanklagers aanbevolen hadden Bankman-Fried over te plaatsen naar een gevangenis met lage beveiliging in Californië, dicht bij het huis van zijn ouders in Palo Alto. In april had de voormalige directeur van FTX de wens uitgesproken om in het Metropolitan Detention Center in Brooklyn te blijven, een gevangenis met gemengde beveiliging in New York, om dicht bij de advocaten te blijven die aan zijn beroep werken.

Juridische strijd en mogelijke gevolgen

Ondanks verzoeken van zijn advocaten om in New York te blijven tijdens zijn beroepsprocedure, zou Bankman-Fried nu het grootste deel van zijn 25-jarige straf kunnen uitzitten in de Federale Gevangenisinstelling in Mendota, zoals gemeld in een eerder bericht van de Wall Street Journal. Sinds augustus 2023 zit Bankman-Fried vast in het Metropolitan Detention Center (MDC) in Brooklyn, nadat een rechter zijn borgtocht introk voorafgaand aan zijn proces. Na zijn veroordeling, veroordeeld voor zeven criminele feiten, had hij verzocht om in de gevangenis van Brooklyn te blijven om toegang tot zijn advocaten te vergemakkelijken.

Het is momenteel onduidelijk of Bankman-Fried het MDC Brooklyn al heeft verlaten of dat hij zijn nieuwe faciliteit al heeft bereikt.

De toekomst van Bankman-Fried en zijn medewerkers

SBF was de eerste persoon die verbonden was aan de ondergang van FTX en Alameda Research die gevangenisstraf kreeg voor zijn rol in het bedriegen van klanten. Zijn medewerkers, waaronder Ryan Salame, Caroline Ellison, Gary Wang, en Nishad Singh, hebben schuld bekend en wachten op hun veroordeling.

De zitting voor de veroordeling van Salame is gepland voor 28 mei.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme