Ripple’s topvrouw voorspelt: Stablecoin komt nog dit jaar

Home » Nieuws » Ripple’s topvrouw voorspelt: Stablecoin komt nog dit jaar

Monica Long, de president van Ripple (XRP), heeft aangekondigd dat het bedrijf van plan is om voor het einde van het jaar de stablecoin-markt te betreden. In een interview met CNBC tijdens Money 20/20 in Amsterdam sprak Long over de snelle groei van de stablecoin-markt, die naar verwachting binnen drie tot vijf jaar zal uitgroeien tot een multi-triljoen ecosysteem voor aan de Amerikaanse dollar gekoppelde tokens.

Volgens Long wordt deze markt voornamelijk aangedreven door de vraag naar toegang tot Amerikaanse dollars en een efficiënt wereldwijd fiat-gedomineerd betalingssysteem dat wordt aangedreven door blockchain-technologie. “We zijn momenteel gericht op alles wat nodig is om een stablecoin op de markt te brengen, inclusief regelgevende naleving en institutionele relaties,” legde Long uit.

XRP blijft een sleutelrol spelen

Ondanks de sprong naar de stablecoin-markt benadrukte Long de lange-termijn relevantie en gebruikscasus voor XRP. Ze merkte op dat het behouden van XRP als een brugactivum voor een breed scala aan valutaparen een haalbare langetermijnstrategie is.

De gedecentraliseerde grootboek zal blijven zorgen voor liquiditeit en de tokenisatie van echte activa ondersteunen, een sector waarin groeiende interesse is van financiële belanghebbenden.

monica long ripple stablecoin etf
Bron: BankXRP op X.

Versterkte positie door XRP ETF en Europese expansie

Tijdens het interview met CNBC, ondersteunde Long sterk de lancering van een XRP exchange-traded fund (ETF), gezien de huidige regelgevende duidelijkheid rond XRP en Bitcoin (BTC) in de Verenigde Staten. “Een XRP ETF zou veel zin hebben,” stelde ze, wijzend op de prominente positie van XRP als een van de top 10 activa qua marktkapitalisatie en het aanzienlijke dagelijkse handelsvolume.

Deze uitspraken sluiten aan bij de visie van Ripple CEO Brad Garlinghouse, die onlangs de lancering van een spot XRP ETF als “onvermijdelijk” beschreef.

Koop je Ripple voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme