Kraken overweegt nieuwe $100 miljoen financieringsronde in aanloop naar beursgang

Home » Nieuws » Kraken overweegt nieuwe $100 miljoen financieringsronde in aanloop naar beursgang

De Amerikaanse cryptocurrency beurs Kraken overweegt een nieuwe financieringsronde te starten als voorbereiding op een mogelijke beursgang.

Volgens Bloomberg, die bronnen citeert die bekend zijn met de plannen, zou de beurs meer dan $100 miljoen dollar willen ophalen in een pre-IPO ronde. De toenemende interesse van investeerders in de cryptomarkt, aangewakkerd door een rally in tokenprijzen, speelt hierbij een belangrijke rol. Er wordt gespeculeerd dat, indien Kraken besluit om extra fondsen te werven, deze ronde tegen het einde van het jaar voltooid zou kunnen zijn.

Krakens strategische plannen

Kraken heeft bevestigd dat het “altijd strategische wegen verkent” met als doel het versnellen van wereldwijde crypto-adoptie. “We blijven volledig gericht op investeren in dit doel,” aldus een verklaring van Kraken.

De crypto beurs zou plannen hebben om al volgend jaar een beursgang te realiseren. Om deze plannen te realiseren wil Kraken een vooraanstaand bedrijf aan zijn bestuur toevoegen.

kraken beursgang
Bron: Bloomberg op X.

Juridische uitdagingen en marktontwikkelingen

Ondanks deze ambitieuze plannen, staat Kraken voor juridische uitdagingen. De beurs werd in november 2023 aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De SEC beschuldigt Kraken ervan te opereren als een niet-geregistreerde beurs en illegaal honderden miljoenen dollars van investeerders te hebben vergaard.

Uitbreiding in de crypto-industrie

Parallel aan de plannen van Kraken, kondigde de beursapp Robinhood gisteren aan om crypto exchange Bitstamp over te nemen in een deal ter waarde van $200 miljoen dollar.

Deze overeenkomst, die nog moet worden goedgekeurd door de toezichthouders, zou in de eerste helft van 2025 kunnen worden afgerond.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme