Pavel Durov kondigt nieuwe betaaloptie aan binnen Telegram

Home » Nieuws » Pavel Durov kondigt nieuwe betaaloptie aan binnen Telegram

Pavel Durov, de CEO van het berichtenplatform Telegram, heeft een nieuwe betalingsfunctie geïntroduceerd die het mogelijk maakt om voor digitale diensten te betalen binnen het platform.

Deze functie, genaamd Telegram Stars, maakt het voor gebruikers mogelijk om via in-app aankopen op iOS en Android te betalen voor diensten.

Unieke betaalwijze bevordert appontwikkeling

De innovatie van Telegram biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om hun verdiende Stars om te wisselen voor TON, de native token van The Open Network, via het exchange platform Fragment. Volgens Durov is Telegram Stars in overeenstemming met de beleidsregels van Apple en Google voor de verkoop van digitale producten. Hij merkte op dat hoewel Apple en Google 30% commissie nemen op de aankoop van Stars, Telegram deze kosten zal subsidiëren als deze Stars worden gebruikt voor het kopen van advertenties.

Dit betekent dat als ontwikkelaars hun Stars herinvesteren in het promoten van hun app, de effectieve commissie bijna nul procent zal zijn. “Hierdoor is het economisch gezien logischer om apps te lanceren op Telegram dan op traditionele mobiele app-platforms,” aldus Durov.

telegram stars aankondiging
Bron: Telegram.

Snel groeiende apps en cryptocurrency invloed

De lancering van de mini-app Notcoin in januari is een voorbeeld van hoe snel een app kan groeien binnen het Telegram-ecosysteem; het bereikte bijna 35 miljoen gebruikers tegen half mei. Ook de cryptomarkt blijft niet onberoerd door de ontwikkelingen binnen Telegram.

TON, de cryptocurrency van Telegram, werd verhandeld tegen $7,33 dollar bij ByBit na een lichte daling van 0.47% in de afgelopen 24 uur.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme