Telegram’s Notcoin bereikt 35 miljoen gebruikers en doneert miljoenen

Home » Nieuws » Telegram’s Notcoin bereikt 35 miljoen gebruikers en doneert miljoenen

Notcoin, een spel gebaseerd op het play-to-earn model, is gelanceerd als een Mini App binnen Telegram en heeft in korte tijd aanzienlijke populariteit verworven. Het bereikte meer dan 35 miljoen spelers sinds de lancering in januari. De CEO van Telegram, Pavel Durov, bekrachtigde de lancering van Notcoin’s NOT-token op de The Open Network (TON) blockchain, waarmee het spel een belangrijke mijlpaal bereikte.

Spelers van Notcoin konden de in-game valuta “minen” door simpelweg op een Notcoin-icoon op hun telefoon te tikken. Deze virtuele activa werden later omgezet in NOT-tokens, die op 16 mei aan alle gebruikers werden uitgedeeld via een airdrop.

Uitdagingen en successen van de airdrop

De NOT-token airdrop kende enkele uitdagingen. Verschillende gebruikers van Bybit meldden problemen met het ontvangen van hun airdrops voordat de markt opende. Ben Zhou, CEO van Bybit, legde uit dat het bedrijf 370.000 on-chain transacties van Notcoin ontving, wat “heel lang zou duren om alle saldo’s bij te werken en te reflecteren”.

Ondanks dat 70% van de gebruikers voor de opening van de markt was gecrediteerd, gaf hij toe dat het beter had gekund.

notcoin koers 7 dagen.
Notcoin koers in de afgelopen 7 dagen. Bron: Coinmarketcap.

Donaties en waardering voor Telegram

Notcoin heeft een aanzienlijke donatie van meer dan 1 miljard NOT-tokens, ter waarde van ongeveer $7 miljoen dollar, overgedragen aan Telegram en zijn oprichter, Pavel Durov. Deze donatie, afkomstig van 552.586 Notcoiners, volgde op een eerdere gift in februari, als blijk van dankbaarheid voor de kansen die Telegram en Durov hebben gecreëerd voor bouwers en gebruikers.

De Notcoin-app heeft ook andere vormen van waardering uitgedrukt, zoals blijkt uit een bericht dat ze op sociale media plaatsten, waarin ze hun dankbaarheid uitten voor alles wat Telegram en Durov hebben opgebouwd.

Marktprestaties en toekomstige plannen

Sinds de lancering is de waarde van de NOT-tokens enigszins gedaald, met meer dan 8% in de afgelopen 24 uur tot een prijs van $0,0068. Ondanks deze daling blijft Notcoin een van de top tien cryptocurrencies qua handelsvolume, met een marktkapitalisatie die bijna $700 miljoen dollar bereikte.

Het team van Notcoin plant om door te gaan met het belonen van gebruikers voor het verkennen van het crypto-ecosysteem met NOT-tokens en is van plan een handelsbot te introduceren voor het handelen van andere op TON gebaseerde tokens.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme