Analyse laat zien: Nieuwe tokens op Binance voornamelijk in het rood

Home » Nieuws » Analyse laat zien: Nieuwe tokens op Binance voornamelijk in het rood

Cryptovaluta zoals Bitcoin (BTC) zijn inmiddels gevestigde waarden in het financiële landschap, maar de nieuwste toevoegingen aan de cryptomarkt ervaren een moeizame start.

Recente analyses tonen aan dat meer dan 80% van de nieuw gelanceerde tokens op Binance in waarde is gedaald sinds hun notering. Van de 31 recent gelanceerde tokens zijn er slechts vijf gestegen in waarde, waaronder Memecoin (MEME) en de op Solana (SOL) gebaseerde Jupiter (JUP) token.

Waardering versus gebruikersbasis

De totale geschatte waarde van deze nieuwe tokens overtreft $4,2 miljard dollar, ondanks het ontbreken van een solide gebruikersbasis. Dit benadrukt een belangrijk probleem: het initiële groeipotentieel van deze munten is vaak al in de marktprijs verwerkt, wat hun toekomstige groeimogelijkheden aanzienlijk beperkt.

nieuwe tokens ind e min
Bron: X.

Risico’s voor investeerders: geen echte kansen, maar valstrikken

Andy Lian, een expert in blockchain voor overheidsorganisaties, stelt dat de meeste tokens die op Binance worden gelanceerd niet langer echte investeringskansen bieden. In plaats daarvan dienen ze als ‘exit liquidity’ voor insiders, een praktijk die in de volksmond bekend staat als ‘rug pull‘.

Dit betekent dat insiders een manier hebben om hun aandelen te verkopen en winst te maken, terwijl het voor gewone beleggers moeilijker wordt om vroeg te investeren in waardevolle projecten.

De populariteit van memecoins blijft stijgen

Ondanks het gebrek aan institutionele steun, blijven memecoins zoals Dogwifhat (WIF) en Ordi (ORDI) aantrekkelijk voor particuliere beleggers. Ordi was de meest winstgevende, met een stijging van meer dan 261% sinds de lancering, terwijl Dogwifhat een toename van 117% noteerde. Lian licht toe: “Aangezien sommige van deze coins voornamelijk worden vastgehouden voor de lange termijn, hebben veel particuliere beleggers zich op memecoins gestort, wat zichtbaar is in het handelsvolume; zes van de top verhandelde coins zijn memes.”

Een bijzonder opvallende stijging werd waargenomen bij de nieuwe Pepe (PEPE) token, die op 13 mei een nieuwe all-time high bereikte.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme