Bitcoin koers stabiliseert rond $71.000: Welke richting gaat het op?

Home » Nieuws » Bitcoin koers stabiliseert rond $71.000: Welke richting gaat het op?

De koers van Bitcoin (BTC) bevindt zich vandaag rond $71.000 dollar en ziet daarmee een kleine daling van 0,20%. Nu de crypto markt zich in de bull fase bevindt en de koers van Bitcoin net onder zijn all time high beweegt, vragen investeerders zich af hoe hoog de koers van Bitcoin deze bull markt kan gaan.

Een welbekende crypto analist, die hier wellicht een antwoord op heeft, is PlanB. De vooralsnog mysterieuze Nederlander deelt via X, onder de naam @100trillionusd, zijn bevindingen over de Bitcoin koers. 

Een aantal jaren geleden ontwierp PlanB het S2F (Stock-To-Flow) model. Hierin wordt de voorraad van Bitcoin afgewogen tegenover het aantal geminede Bitcoins per jaar. Hierdoor kan uitgerekend worden hoe schaars Bitcoin is en daar kan vervolgens een koers aan gekoppeld worden.

$250.000 per Bitcoin in 2025 volgens PlanB

In een tweet op X verwacht PlanB dat Bitcoin in een range van $250.000 tot $500.000 dollar verhandeld zal worden in 2025. Daarnaast verwacht hij dat in 2024 de koers van Bitcoin de magische grens van $100.000 zal overstijgen. Deze verwachtingen schept vanuit zijn analyse op het S2F-model, die aangeeft dat Bitcoin na elke halving een flinke stijging doormaakt. 

Bitcoin koers

Als we kijken naar de huidige koers van Bitcoin zien we dat er een ascending triangle patroon gevormd is. Dit patroon speelt zich in de meeste gevallen uit met een uitbraak richting de bovenzijde van het patroon.

bitcoin technische analyse
Bitcoin technische analyse. Bron: Tradingview.

De kans is dus sterk aanwezig dat Bitcoin deze of volgende week een nieuwe all time high gaat maken. Daarnaast kunnen we op de liquidation heatmap zien dat er veel orders klaarliggen rond $72.000, wat signaleert dat de koers hier waarschijnlijk enige liquiditeit zal gaan weghalen.

Bitcoin liquiditeitszones. Bron: CoinAnk.com

Nadat de koers van Bitcoin hier enige liquiditeit heeft weggehaald, is het mogelijk dat we een verdere stijging richting $74.000 gaan zien. Vanaf de huidige koers is dit een stijging van zo’n 4%.

Houd de koers en het nieuws van Bitcoin dus nauwlettend in de gaten om te zien wat de crypto sector de komende weken zal gaan doen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Hielke de Vries, opgegroeid in Friesland, is iemand die veel eigen onderzoek doet naar macro-economie en de opkomst van cryptovaluta. Al jaren volgt Hielke de crypto sector op de voet en hij heeft ondertussen veel kennis opgedaan op het gebied van blockchains.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme