Recordverkoop van vroege Bitcoin Ordinals kunstwerk voor $450.000 dollar

Home » Nieuws » Recordverkoop van vroege Bitcoin Ordinals kunstwerk voor $450.000 dollar

Op de digitale marktplaats Magic Eden is onlangs een opmerkelijke verkoop gerealiseerd: een vroeg kunstwerk van Bitcoin Ordinals, de Honey Badger inscriptie nummer acht, is verkocht voor 10,4 Bitcoin (BTC), wat overeenkomt met ongeveer $450.000 dollar.

Dit kunstwerk, gecreëerd op 15 januari 2023, is onderdeel van een groeiende trend van non-fungible tokens (NFT’s) op de Bitcoin-blockchain.

Groeiende interesse

Ondanks de gemengde gevoelens binnen de Bitcoin communityover de opkomst van NFT’s, blijken deze digitale assets steeds populairder te worden. Zo heeft Magic Eden, reeds bekend als de grootste marktplaats voor Solana (SOL) NFT’s, sinds maart ook een platform voor Bitcoin Ordinals gelanceerd. De recente verkoop van de Honey Badger inscriptie voor bijna een half miljoen dollar onderstreept de groeiende interesse in deze nieuwe vorm van digitale kunst.

In juni breidde Magic Eden de mogelijkheden uit met de toevoeging van ondersteuning voor BRC-20 tokens. Dit protocol stelt gebruikers in staat om naast traditionele inscripties ook memecoins op de Bitcoin-blockchain te creëren. De pseudonieme koper “OG General” heeft met de aankoop van de Honey Badger inscriptie de discussie verder aangewakkerd over de waarde en het potentieel van digitale kunst vergeleken met fysieke kunstobjecten.

Ondanks de populariteit van Ordinals en de daarmee gepaard gaande toename in netwerkverkeer en -kosten, is er ook kritiek. Sommige Bitcoin-puristen, waaronder Bitcoin Core-ontwikkelaar Luke Dashjr, beschouwen Ordinals-inscripties als ongewenste spam op het Bitcoin-netwerk.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme