Ledger Stax eindelijk verzonden na lange vertraging

Home » Nieuws » Ledger Stax eindelijk verzonden na lange vertraging

Na een flinke vertraging is Ledger begonnen met het verzenden van zijn nieuwe Ledger Stax hardware wallet aan klanten die meer dan een jaar geleden een voorbestelling hadden geplaatst.

Oorspronkelijk gepland voor maart 2023, liep de lancering vertraging op door productieproblemen. Dit leidde tot frustratie binnen de gemeenschap, waar sommigen op platforms zoals Reddit hun twijfels uitten over de levering.

Samenwerking met iPod-ontwerper

Op 6 december 2022, tijdens het Web3-ontwikkelaarsevenement Ledger Op3n, onthulde Ledger dat ze hadden samengewerkt met Tony Fadell, de bedenker van de iPod, om de Ledger Stax te ontwikkelen. Ian Rogers, de Chief Experience Officer van Ledger, benadrukte dat ondanks de uitdagingen van het creëren van een wereldprimeur, de visie voor de Ledger Stax uiteindelijk is gerealiseerd.

Volgens Rogers is de extra tijd gebruikt om het besturingssysteem van de Ledger Stax te verfijnen met meer functies dan oorspronkelijk gepland was voor de release in maart 2023.

ledger stax verzenden tweet
Bron: Ledger op X.

Innovatieve technologie en ontwerp

De nieuwe Ledger Stax valt op door zijn gebogen E-Ink-scherm, ontworpen voor betere zichtbaarheid in daglicht en energie-efficiëntie. Het grotere touchscreen biedt een directe interactie met het beveiligde element in het apparaat, wat het gebruiksgemak aanzienlijk verbetert vergeleken met de oudere modellen zoals de Nano S Plus en Nano X.

Bovendien bevat het model ingebouwde magneten voor eenvoudige uitlijning en ondersteunt het Qi draadloos opladen.

Connectiviteit en veiligheid

Naast het verbeterde display, onderscheidt de Ledger Stax zich door een Bluetooth-chip, waarmee gebruikers crypto-transacties vanaf hun telefoon kunnen initiëren en valideren zonder een fysieke verbinding.

Alle Ledger-producten zijn ontworpen met een hoog veiligheidsniveau waarbij de privésleutels nooit het apparaat verlaten, waardoor ze beveiligd zijn tegen externe compromissen.

Vooruitzichten en beschikbaarheid

Ledger heeft meer dan 6 miljoen apparaten verkocht en beveiligt naar schatting een vijfde van de wereldwijde crypto-assets. Het bedrijf plant verdere productiepartnerschappen, waaronder met Foxconn, terwijl het blijft streven naar het verhogen van de beveiliging en het gebruiksgemak voor een breed scala aan gebruikers.

Met een prijs van €279 tijdens de voorverkoopfase, heeft Ledger de definitieve verkoopprijs nog niet bekendgemaakt, maar zal de Stax opnieuw beschikbaar stellen op hun website zodra er meer voorraad is.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme