Gerechtelijke actie tegen 3AC oprichters: bezittingen van $1.14 miljard bevroren

Home » Nieuws » Gerechtelijke actie tegen 3AC oprichters: bezittingen van $1.14 miljard bevroren

Een rechtbank op de Britse Maagdeneilanden heeft ingrijpende maatregelen genomen tegen de oprichters van Three Arrows Capital (3AC), door ongeveer $1,14 miljard dollar aan bezittingen te bevriezen.

Volgens de liquidator van het bedrijf, Teneo, zijn mede-oprichters Su Zhu en Kyle Davies, samen met Davies’ echtgenote Kelly Chen, nu verhinderd om deze activa over te dragen of te verkopen.

Oprichters wilden niet meewerken

De bevriezingsorder, die wereldwijd van toepassing is, werd uitgevaardigd in verband met aantijgingen dat de oprichters verantwoordelijk zouden zijn voor de achteruitgang van de financiële positie van 3AC. Deze aantijgingen zijn de reden voor het enorme bedrag dat aan de bevriezingsorder ten grondslag ligt.

Three Arrows Capital was ooit een van de grootste crypto-hedgefondsen ter wereld en stortte in 2022 in na de ineenstorting van Terra Luna. Het bedrijf heeft bijna $3,3 miljard aan schulden bij crediteuren. Teneo, aangesteld als liquidator door een rechtbank op de Britse Maagdeneilanden, beweert dat de oprichters niet meewerkend waren tijdens het proces.

Daarnaast heeft een rechtbank in Singapore een dag eerder een binnenlandse bevriezingsorder uitgevaardigd. Su Zhu werd in september gearresteerd op de luchthaven Changi in Singapore toen hij probeerde het land te verlaten. Zowel Zhu als Davies zijn nu verboden om gereguleerde activiteiten uit te voeren in Singapore.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme