Uniswap presenteert financiën vóór cruciale vergoedingsstemming

Home » Nieuws » Uniswap presenteert financiën vóór cruciale vergoedingsstemming

De Uniswap Foundation heeft details vrijgegeven over haar financiële status en de toekomstplannen voor haar governance en vergoedingssysteem.

Met $41,41 miljoen in fiat en stablecoins en 730.000 UNI-tokens in kas aan het einde van het eerste kwartaal, benadrukt de stichting haar robuuste financiële gezondheid.

Financiële toezeggingen en toewijzingen

Gedurende dit kwartaal heeft de stichting $4,34 miljoen dollar toegezegd aan nieuwe subsidies en $2,79 miljoen dollar uitbetaald aan eerder toegezegde subsidies.

De fiatgelden en stablecoins zijn bedoeld voor het verlenen van subsidies en operationele activiteiten, terwijl de UNI-tokens gereserveerd zijn voor tokenbeloningen voor medewerkers.

Voorstel voor vergoedingssysteem

Het stichtingsbestuur heeft aangekondigd dat er vóór 31 mei een on-chain stemming zal plaatsvinden over een voorstel om een nieuw vergoedingsmechanisme in te stellen. Dit voorstel markeert een belangrijke stap naar het implementeren van een autonoom systeem voor het innen en verdelen van vergoedingen in de Uniswap V3 pools.

uniswap foundation assets
Bron: Uniswap Foundation op X.

Bij goedkeuring van het voorstel zal de controle over de mainnet UniswapV3Factory worden overgedragen aan een nieuw ontworpen contract, V3FactoryOwner, een mijlpaal in de gedecentraliseerde governance van Uniswap. Deze stemming zal echter de vergoedingen niet direct activeren; een toekomstig voorstel zal dit adreseren.

Juridische uitdagingen en vooruitzichten

Ondanks een ‘Wells notice’ van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die beweert dat Uniswap functioneerde als een niet-geregistreerde effectenbeurs en makelaar, heeft Uniswap Labs verklaard dat de SEC geen jurisdictie heeft om haar gedecentraliseerd protocol te reguleren onder de huidige wetgeving.

Toekomstige plannen voor vergoedingen

Historisch gezien werden alle vergoedingen gegenereerd door Uniswap volledig toegewezen aan liquiditeitsverschaffers (LP’s), die beloningen verdienen voor het leveren van activa aan het platform. Het nieuwe voorstel, echter, beoogt protocolvergoedingen te delen onder UNI-tokenhouders die hun tokens staken of delegeren.

Dit creëert een stimuleringsstructuur die actieve betrokkenheid beloont en zinvolle bijdragen binnen het Uniswap-ecosysteem aanmoedigt.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme