Uniswap verdedigt DeFi tegen SEC: ‘Wij vechten dit tot het einde uit’

Home » Nieuws » Uniswap verdedigt DeFi tegen SEC: ‘Wij vechten dit tot het einde uit’

Uniswap Labs heeft gereageerd op een Wells notice van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze kennisgeving suggereert dat er mogelijk een handhavingsactie tegen het bedrijf zal worden ingezet.

In een blogpost van 21 mei betoogde Uniswap dat de juridische argumenten van de SEC ‘zwak’ waren en verklaarde klaar te zijn om de zaak zo nodig in de rechtbank te bevechten. Het bedrijf wees erop dat zijn juristen eerder succesvol bedrijven zoals Grayscale en Ripple (XRP) hadden vertegenwoordigd tegen de financiële regulator.

Juridische strijd en politieke ontwikkelingen

Marvin Ammori, Chief Legal Officer bij Uniswap, noemde de zaak van de SEC ‘zwak en onjuist’. Hij kritiseerde de benadering van de SEC, die alle tokens als effecten beschouwt. Uniswap benadrukte dat zij voorbereid zijn om te vechten tegen wat zij zien als een verspilling van door belastingbetalers gefinancierde middelen.

Ondertussen bereidt het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zich voor om te stemmen over de ‘Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act’, een wet die de manier waarop de SEC en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) crypto reguleren kan veranderen. Mocht deze wet worden aangenomen, dan zou de zaak tegen Uniswap mogelijk geen stand houden, met de CFTC die specifieke handhavingsacties zou kunnen uitvoeren.

uniswap labs tweet sec wells notice
Bron: Uniswap Labs op X.

Implicaties voor de toekomst van crypto-regulering

Uniswap gaf aan dat, mocht de SEC een zaak aanspannen, zij deze waarschijnlijk zouden verliezen, wat de toekomstige autoriteit van de SEC over DeFi, crypto en toekomstige technologieën zou kunnen ondermijnen. Ammori vergeleek een potentiële rechtszaak met vroege wetten die innovatie op het internet verstikten.

Deze opmerkingen komen op een moment dat er onzekerheid heerst over de mogelijkheid dat Ethereum (ETH) door de SEC als een effect wordt beschouwd.

Onverminderde activiteit ondanks juridische dreiging

Ondanks de juridische druk heeft Uniswap zijn activiteiten voortgezet zonder merkbare vertraging. De crypto beurs zag bijna $3 biljoen aan handelsvolume in de dagen na het ontvangen van de Wells notice.

Uniswap blijft een van de grootste gedecentraliseerde beurzen qua volume, en bracht alleen al in april $71,45 miljard aan spotvolume binnen, wat 56% van het totale volume van die maand vertegenwoordigt.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme