Spot Bitcoin ETFs trekken vooral particuliere beleggers aan, volgens analist

Home » Nieuws » Spot Bitcoin ETFs trekken vooral particuliere beleggers aan, volgens analist

Met de introductie van spot Bitcoin (BTC) ETFs in de Verenigde Staten ontstond het verhaal dat grote institutionele spelers massaal zouden instappen in deze nieuwe investeringsmogelijkheid. Hoewel er zeker enige interesse was vanuit institutionele hoek, blijkt uit recente gegevens dat voornamelijk particuliere investeerders de drijvende kracht zijn achter de groei van deze fondsen.

Macrostrateeg Jim Bianco deelde onthullende inzichten gebaseerd op de 13F-aangiften die bij de Securities and Exchange Commission (SEC) zijn ingediend.

Dominantie van particuliere investeerders

Deze aangiften, verplicht voor elke partij met een investering van meer dan $100 miljoen dollar, hebben aangetoond dat het merendeel van de investeringen in de spot Bitcoin ETFs afkomstig is van particuliere beleggers. Bianco benadrukte dat ongeveer 85% van de investeerders in deze ETFs particulieren zijn, wat de eerder aangenomen dominante rol van institutionele investeerders tegenspreekt.

jim bianco tweet
Bron: Jim Bianco.

Institutionele traagheid en potentieel

In tegenstelling tot particulieren hebben institutionele beleggers vaak te maken met uitgebreide goedkeuringsprocessen voordat zij kunnen investeren in nieuwe producten zoals Bitcoin ETFs. Dit kan verklaren waarom de institutionele instroom trager op gang komt.

Bianco suggereert dat de werkelijke ‘institutionele Bitcoin FOMO‘ nog moet beginnen, vooral als de koersen nieuwe recordhoogtes bereiken, wat een golf van institutionele investeringen zou kunnen triggeren.

Huidige marktverdeling

Op dit moment wordt slechts ongeveer 3% van de aandelen insSpot Bitcoin ETFs beheerd door financiële adviseurs, terwijl hedgefondsen ongeveer 10% bezitten.

Deze cijfers zijn ver verwijderd van het eerder gesuggereerde beeld dat vooral oudere generaties (de ‘boomers’) massaal hun geld in Bitcoin zouden steken. Bianco merkt op dat dit narratief duidelijk niet ondersteund wordt door de huidige gegevens.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme