Ethereum koers stijgt ruim 25% in een week; wat is er aan de hand en wat kunnen we verwachten?

Home » Nieuws » Ethereum koers stijgt ruim 25% in een week; wat is er aan de hand en wat kunnen we verwachten?

De meeste ogen in de crypto markt zijn op het moment gericht op de Ethereum (ETH) koers. Afgelopen week heeft de Amerikaanse toezichthouder goedkeuring gegeven voor Ethereum ETFs en na een klein dipje is de Ethereum koers momenteel de uitblinker in de markt. 

In de afgelopen 7 dagen heeft het in totaal een stijging van meer dan 25% genoteerd waarmee het in de buurt komt van de grens van $4.000,-. De all-time high van Ethereum werd zo’n 3 jaar geleden bereikt, toen in november 2021 een koers van $4.891,70 werd genoteerd.

Ethereum koers verwachting komende dagen

Dat de Ethereum koers stijgt, is een goed teken. Na de goedkeuring van de Bitcoin (BTC) ETF’s was er sprake van een ‘sell-the-news’ effect. Hierbij verkochten traders hun positie in Bitcoin nadat het goede nieuws daadwerkelijk doorkwam. 

Bij Ethereum is hier een stuk minder sprake van waardoor ook veel technische indicatoren goede signalen af blijven geven. Dat terwijl de Ethereum koers afgelopen jaar al meer dan verdubbeld is vanaf een koers van $1.909,-. 

Ethereum koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Er zijn een aantal belangrijke niveaus waar Ethereum vandaag mee te maken krijgt. Zo ligt er een weerstandsniveau op $3.993,- waar het door heen moet zien te breken om een verder stijging mee te kunnen maken. 

Een groter weerstandsniveau ligt op $4.200,- waar het mogelijk later deze week mee te maken krijgt. Zodra dit niveau doorbroken wordt, ligt de weg open voor Ethereum om een poging te wagen de all-time high opnieuw te bereiken.

Naast de Ethereum ETF goedkeuring is het een jaar vol positief nieuws over de populairste blockchain na Bitcoin. Zo werd eerder dit jaar de Dencun upgrade doorgevoerd die met een nieuwe hard fork moest zorgen voor goedkopere transacties op de blockchain. 

Eerder werden ook al de Shanghai en Shapella upgrades toegepast waarmee het duidelijk is dat de ontwikkelaars achter Ethereum hard blijven werken aan het versoepelen van de blockchain. Momenteel kennen transacties bij drukte op de blockchain nog altijd hoge kosten, maar dit wordt mogelijk met nieuwe upgrades verder verbeterd.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jethro is als redacteur actief voor verschillende websites op het gebied van beleggen, crypto en tech. Hij is sinds 2015 geïnteresseerd geraakt in blockchain en de verschillende toepassingen hiervan, en heeft sindsdien ervaring opgedaan met het analyseren, traden en schrijven over digitale valuta.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme