MetaMask gaat Bitcoin ondersteunen, volgens bronnen van CoinDesk

Home » Nieuws » MetaMask gaat Bitcoin ondersteunen, volgens bronnen van CoinDesk

MetaMask is van plan om Bitcoin (BTC) ondersteuning toe te voegen. Dit wordt gemeld door zowel insiders die direct bij de plannen betrokken zijn als door CoinDesk, die citeert dat bekenden met de materie deze ontwikkeling hebben bevestigd.

Aanvankelijke plannen en ontwikkelingen

De portemonnee-provider hoopt binnen de volgende maand ondersteuning voor Bitcoin te kunnen uitrollen, hoewel deze plannen nog kunnen wijzigen. De Bitcoin-functionaliteiten zouden aanvankelijk beperkt kunnen zijn en in de loop van de tijd groeien. MetaMask, dat voornamelijk Ethereum (ETH),

Ethereum Layer 2’s en netwerken ondersteunt die compatibel zijn met de Ethereum Virtual Machine (EVM), zoals Avalanche, Polygon, Optimism en Arbitrum, heeft al eerder zijn horizon verbreed. In september 2023 voegde het Snaps toe, een soort JavaScript-applicatie, waarmee het verder ging dan het Ethereum-ecosysteem.

Recente ontwikkelingen en innovaties

MetaMask was de populairste crypto portemonnee op basis van downloads, met 22 miljoen downloads in augustus 2023. Onlangs hebben de ontwikkelaars van de portemonnee andere functies toegevoegd om de gebruikerservaring te verbeteren, zoals het incorporeren van Blockaid-gebaseerde veiligheidswaarschuwingen voor talrijke blockchains, Ethereum validator staking, en een functie die gebruikers toestaat hun geschiktheid voor airdrops en NFT-claims te controleren.

Juridische uitdagingen

Het bedrijf heeft eind april de Securities and Exchange Commission (SEC) aangeklaagd vanwege de tegenstrijdige houding van de regulator over of Ether een effect is en of de regulator jurisdictie heeft over de regulatie van het vermogen. Eerder die maand had de SEC een Wells notice uitgegeven, wat duidt op een intentie om juridische stappen tegen de ontvanger te ondernemen.

Toekomstvisie van MetaMask

MetaMask heeft via een woordvoerder aangegeven enthousiast te zijn over het omarmen van de multi-chain wereld van web3 wallets en blijft nieuwe geïntegreerde functies verkennen om de bruikbaarheid en veiligheid van de toonaangevende zelfbewaarde portemonnee te verbeteren.

“Hoewel we op dit moment geen specifieke tijdlijn voor ontwikkelingen kunnen bevestigen, werken we altijd aan innovaties om onze gebruikers beter van dienst te zijn. Blijf ons volgen voor verdere updates wanneer we klaar zijn om meer te delen.”

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme