Nieuwe beveiligingsfuncties van MetaMask beschermen gebruikers op diverse blockchains

Home » Nieuws » Nieuwe beveiligingsfuncties van MetaMask beschermen gebruikers op diverse blockchains

MetaMask, een populaire Ethereum (ETH) gebaseerde zelfbewaarde crypto portemonnee, heeft aangekondigd dat het zijn standaard beveiligingswaarschuwingen zal uitbreiden naar webextensie- en mobiele app-gebruikers voor meerdere blockchains: Linea, BNB Chain, Polygon, Arbitrum, Optimism en Avalanche.

30 miljoen actieve gebruikers

Dit besluit komt te midden van grote groei in gebruikers voor de portemonnee, die bijna zijn piek in 2022 nadert, met een stijging van het aantal maandelijks actieve gebruikers van 19 miljoen in september 2023 naar 30 miljoen in januari 2024. Deze groei wordt toegeschreven aan mainstream partnerschappen, zoals met populaire handelsplatformen.

De beveiligingswaarschuwingsfunctie, die gebruikers waarschuwt tijdens transacties bij interactie met bekende dreigingen, werd voor het eerst geïntegreerd op het Ethereum-mainnet via een extensie op 29 januari 2024. Deze functie simuleert de aangevraagde transactie, herkent kwaadaardige patronen en signaleert gebruikers als een transactie naar verwachting tot verlies van fondsen zal leiden.

MetaMask beweert dat zijn beveiligingswaarschuwingen privacy gericht zijn, in tegenstelling tot de meeste Web3-portefeuilles, die afhankelijk zijn van het delen van de transactiegegevens van gebruikers met een derde partij voor validatie.

Het waarschuwingssysteem, dat voor het eerst werd geïntroduceerd in april 2023 als een experimentele opt-in OpenSea-alert, hielp bij het beveiligen van activa ter waarde van $500 miljoen. Het succes van de beveiligingswaarschuwingen leidde ertoe dat ze werden uitgebreid naar de MetaMask-portemonnee.

De functie is ontwikkeld in samenwerking met beveiligingspartner Blockaid en veel gebruikers die het eerder hadden ingeschakeld, wisten de beruchte phishing-scam in september 2023 te vermijden.

Blockaid’s systemen detecteerden de kwaadaardige DApp 24 uur voor de hack en hielpen gebruikers om $100.000 aan activa te besparen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme