Coinbase ontwikkelt nieuwe dienst voor zelfbeheerde pensioenfondsen in Australië

Home » Nieuws » Coinbase ontwikkelt nieuwe dienst voor zelfbeheerde pensioenfondsen in Australië

Coinbase is bezig met de ontwikkeling van een speciale dienst gericht op de sector van zelfbeheerde pensioenfondsen in Australië. John O’Loghlen, de directeur voor de Azië-Pacific regio van Coinbase, lichtte dit initiatief toe in gesprekken met zowel Bloomberg als andere media.

Sterke groei van crypto in pensioenfondsen

Sinds maart 2019 is het aandeel van crypto-assets in zelfbeheerde pensioenfondsen (SMSF’s) in Australië aanzienlijk gegroeid. Volgens de meest recente gegevens van het Australische belastingkantoor is bijna 1 miljard Australische dollars (ongeveer $664 miljoen Amerikaanse dollars) geïnvesteerd in cryptocurrencies binnen deze fondsen.

Dit markeert een forse stijging ten opzichte van de 197 miljoen Australische dollars die in december 2019 werden gerapporteerd. Echter, zoals een rapport van Reuters in maart 2023 onthulde, hebben duizenden Australiërs die hun zelfbeheerde pensioenfondsen gebruikten om in cryptocurrencies te investeren, miljoenen dollars verloren.

Nieuwe dienstverlening van Coinbase

O’Loghlen benadrukte dat veel SMSF’s geneigd zijn om een eenmalige, langdurige investering te doen. “Zelfbeheerde pensioenfondsen kunnen een enkele toewijzing doen, deze instellen en vervolgens vergeten,” zei hij tegen Bloomberg.

Het doel van Coinbase is om een service te bieden die deze benadering van investeren ondersteunt, zodat klanten op een eenmalige basis goed bediend worden, met de intentie dat ze handelen en blijven bij Coinbase.

Toenemende interesse en marktpotentieel

De interesse in cryptocurrencies binnen de sector van de zelfbeheerde pensioenfondsen lijkt mede gedreven te zijn door huidige ontwikkelingen in de cryptomarkt, zoals de goedkeuringen van spot-ETF’s in de Verenigde Staten. Deze trend kan leiden tot soortgelijke goedkeuringen in Australië later dit jaar.

“We zien dit niet als concurrentie voor de ETF-aanbieders, maar eerder als een stijgend getij en een groot genoeg interesse voor iemand om via hun eigen zelfbeheerde portaal binnen te komen,” verklaarde O’Loghlen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme