Bitwise CIO ‘extreem positief’ over Bitcoin ETF’s na nieuwe 13F-onthullingen

Home » Nieuws » Bitwise CIO ‘extreem positief’ over Bitcoin ETF’s na nieuwe 13F-onthullingen

Matt Hougan, CIO van Bitwise, die spot Bitcoin (BTC) ETF’s uitgeeft, onthulde dat de recent bekendgemaakte Bitcoin-toewijzingen van institutionele beleggers uit de eerste kwartaal 13F-aangiften slechts een “aanbetaling” zijn.

Volgens Hougan nemen de meeste professionele beleggers zes tot twaalf maanden de tijd om crypto te evalueren, waarbij ze een patroon volgen van due diligence, persoonlijke allocatie, geïsoleerde klantallocaties en platformbrede allocatiefasen.

Wat zijn 13F-aangiften?

13F-aangiften zijn driemaandelijkse rapporten die bij de SEC worden ingediend door institutionele beleggingsmanagers met ten minste $100 miljoen dollar aan aandelenactiva onder beheer. Deze rapporten bieden een overzicht van de aandelenposities van de manager aan het einde van elk kwartaal.

Ze vereisen echter alleen de openbaarmaking van longposities in Amerikaanse aandelen en opties op aandelen, en bieden geen inzicht in shortposities, wat slechts een gedeeltelijk beeld geeft van de algehele portefeuillestrategie van een beleggingsmanager.

Professionele investeerders en hun eigendom van spot Bitcoin ETF’s

Eerder deze week werd bekend dat Bracebridge Capital een topbezitter is van Ark Invest’s ARKB en BlackRock’s IBIT spot Bitcoin ETF’s, en ook een aanzienlijke allocatie in Grayscales GBTC houdt. De gecombineerde bezittingen in spot Bitcoin ETF’s waren per 31 maart gewaardeerd op $434 miljoen dollar.

Opmerkelijke investeerders

Hougan benadrukte ook de bezittingen van Hightower Advisors, het op een na grootste RIA-bedrijf in de Verenigde Staten, dat voor $68 miljoen aan spot Bitcoin ETF’s bezit, evenals Cambridge Investment Research, Sequoia Financial Advisors, Integrated Advisors en Brown Advisory, met respectievelijk $40 miljoen, $12 miljoen, $11 miljoen en $4 miljoen aan allocaties.

“In totaal hebben 563 professionele beleggingsfirma’s gemeld dat ze voor $3,5 miljard aan Bitcoin ETF’s bezitten. Tegen de deadline van 15 mei verwacht ik dat we wellicht uitkomen op meer dan 700 professionele firma’s en een totaal AUM van bijna $5 miljard,” voegde hij eraan toe.

Institutionele adoptie en toekomstige vooruitzichten

Hoewel particuliere beleggers nog steeds de meerderheid van de ETF’s bezitten, met professionele beleggers die slechts 7-10% van de $50 miljard aan beheerd vermogen voor hun rekening nemen, zal dit waarschijnlijk aanzienlijk toenemen gezien het adoptiepatroon van institutionele beleggers. Met het voorbeeld van Hightower Advisors, waarvan de huidige spot Bitcoin ETF-toewijzing slechts 0,05% van de activa bedraagt, zou een typische 1% toewijzing uiteindelijk kunnen leiden tot $1,2 miljard van één enkele firma.

“Vermenigvuldig dat met het groeiend aantal professionele beleggers dat deelneemt aan de ruimte, en je kunt beginnen te zien wat achter mijn enthousiasme zit,” concludeerde Hougan.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme