Nederlandse crypto analist waarschuwt: Bitcoin kans op terugval ondanks bullish trends

Home » Nieuws » Nederlandse crypto analist waarschuwt: Bitcoin kans op terugval ondanks bullish trends

In een nieuwe YouTube-video van de Bitcoin Consultant, John van der Meer, wordt de plotselinge stijging in de afgelopen week van de Bitcoin (BTC) prijs toegelicht. Deze stijging is voornamelijk te danken aan lager dan verwachte cijfers van de Consumentenprijsindex (CPI) en de mogelijkheid dat de Federal Reserve de rentetarieven zal verlagen.

Dit nieuws, samen met de aankondiging van Millennium Management over hun flinke ETF-bezittingen en de aankoop van Bitcoin door meerdere Amerikaanse staten, heeft gezorgd voor een sterk bullish sentiment onder investeerders. Er is echter ook een waarschuwing voor een mogelijke terugval voorafgaand aan verdere stijgingen.

Technische analyse en handelsadvies

Van der Meer benadrukt dat de huidige opwaartse trend op de dagelijkse grafiek van Bitcoin bemoedigend is, maar dat de markt zich nog steeds in een fluctuatie bereik bevindt. Volgens zijn analyse zouden de volgende doelstellingen voor Bitcoin tussen de $85.000 en $90.000 kunnen liggen, maar er is ook een risico dat de steun rond $50.000 tot $52.000 en de 200-daagse Moving Average verloren gaat.

Dit zou een interessant instappunt kunnen zijn voor handelaren, met name rond de $54.000, waar Van der Meer verwacht dat de prijs mogelijk snel zal herstellen.

Risico op terugval en belang van technische analyse

Van der Meer benadrukt de mogelijkheid van een terugval in de prijs van Bitcoin, wat blijkt uit de kleinere candlesticks en de overbought-status op de Relative Strength (RS) indicator. Verschillende steunniveaus zijn geïdentificeerd, waaronder het niveau van 768 met Fibonacci retracements op 0,3, 0,5, en de ‘Golden Pocket’.

Bovendien worden potentiële doelen voor een inverse head and shoulders patroon besproken met doelen bij 858 en 1046.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme