Bitget streeft naar VASP-registratie in India voor betere marktintegratie

Home » Nieuws » Bitget streeft naar VASP-registratie in India voor betere marktintegratie

De grote cryptocurrency exchange Bitget is actief bezig met het verkrijgen van de benodigde licenties om volgens de lokale wetten te kunnen opereren in India. De firma heeft aangekondigd dat ze in gesprek zijn met de Financial Intelligence Unit (FIU) van India om zich te registreren als Virtual Asset Service Provider (VASP).

Dit registratieproces zou de weg vrijmaken voor naleving van belastingwetgeving en operationele transparantie.

Voordelen van registratie

Volgens Simran Alphonso, hoofd van de wereldwijde communicatie bij Bitget, biedt de registratie niet alleen de mogelijkheid om aan de lokale wetten te voldoen, maar ook om community bijeenkomsten te organiseren, interacties met de gemeenschap aan te gaan en educatieve programma’s te draaien.

“Dit maakt een crypto-exchange betrouwbaarder en geloofwaardiger,” merkte Alphonso op. Daarnaast draagt de FIU-registratie bij aan consumentenbescherming, zoals geschillenbeslechting en compensatie bij fraude.

bitget india tweet
Bron: X.

Uitdagingen en oplossingen

Alphonso wees erop dat Bitget momenteel in de Indiase markt opereert, maar problemen ondervindt bij het registreren van nieuwe gebruikers vanwege beperkingen die samenhangen met het ontbreken van een VASP-registratie. “Nieuwe gebruikers vinden het moeilijk om toegang te krijgen tot Bitget-apps op Google Play en de App Store, terwijl bestaande gebruikers de app kunnen gebruiken met alle beschikbare functies,” zei ze.

Ze specificeerde echter niet welke cryptodiensten momenteel door Bitget aan zijn bestaande gebruikers worden aangeboden.

Transparantie

De exchange zorgt voor transparantie door Proof of Reserves data te verstrekken en gebruikers toegang te geven tot informatie over fondsopslag, waaronder openbaar beschikbare crypto adressen.

Globale inspanningen

Naast de activiteiten in India heeft Bitget VASP-licenties verkregen in Litouwen en Polen, en heeft het verplichte KYC-procedures geïmplementeerd om de veiligheid te verhogen. Het Bitget Protection Fund, dat een sleutelrol speelt in de beveiligingsstrategie van de exchange, had in juni 2024 een gemiddelde waarde van $429 miljoen.

De exchange profiteerde ook aanzienlijk van de recente cryptocurrency-boom, aangedreven door recordwaarden van Bitcoin (BTC) in maart 2024, wat de klantenbasis tot 25 miljoen deed groeien en zijn eigen token boven de $1 liet uitkomen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme