Deutsche Telekom breidt blockchain activiteiten uit door samenwerking met Subsquid

Home » Nieuws » Deutsche Telekom breidt blockchain activiteiten uit door samenwerking met Subsquid

Deutsche Telekom, een van Duitslands grootste telecombedrijven, zet grote stappen binnen de blockchain-technologie. Het bedrijf heeft onlangs zijn samenwerking aangekondigd met Subsquid, een gedecentraliseerd data platform. Door het draaien van speciale werknodes binnen het “data lake” van Subsquid, streeft Deutsche Telekom naar een verbetering van de veiligheid en efficiëntie bij het ophalen en leveren van blockchaindata.

Alexander Ebeling, medeoprichter van de Web3 Unit van Deutsche Telekom MMS, benadrukte tegenover Cointelegraph dat deze samenwerking past binnen de strategische visie van het bedrijf op decentralisatie en het ondersteunen van nieuwe, gedecentraliseerde bedrijfsmodellen. Volgens Marcel Fohrmann en Dmitry Zhelezov, medeoprichters van Subsquid, zal de samenwerking bijdragen aan het versterken en beveiligen van de toegang tot gegevens zonder toestemming binnen Web3.

Veiligheid en databeheer

Het proces van databeheer binnen het netwerk van Subsquid is gericht op maximale veiligheid. Elke data-eenheid wordt cryptografisch gevalideerd om de authenticiteit te waarborgen en is gerepliceerd over tientallen nodes. Hierdoor blijft de data beschikbaar, zelfs als een node offline gaat.

sqd deutsche telekom samenwerking
Bron: SQD op X.

Ebeling wees op de uitdagingen met betrekking tot de veiligheid van enterprise-schaal systemen, die vaak het doelwit zijn van cyberdreigingen. Deutsche Telekom implementeert strenge veiligheidsaudits en onderhoudt een 24/7 beschikbaar team om de uptime van hun blockchain infrastructuur te garanderen.

Deutsche Telekom als validator en toekomstige plannen

Naast de samenwerking met Subsquid, heeft Deutsche Telekom onlangs ook aangekondigd dat zij als validator zullen optreden voor het Ethereum (ETH) layer-2 scaling platform Polygon (MATIC), waarmee ze een van de honderd staking- en validatieproviders worden. Dit markeert een verdieping in hun betrokkenheid bij blockchain-technologieën.

Dirk Röder, hoofd van Web3-infrastructuur en -oplossingen bij Deutsche Telekom, onthulde tijdens het BTC Prague evenement dat het bedrijf sinds 2023 een Bitcoin-node draait. Hij sprak ook over toekomstige plannen onder de term “digitale monetaire fotosynthese”, waarbij het bedrijf zich zal gaan bezighouden met Bitcoin-mining.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme