Bakkt worstelt met financiële uitdagingen, bekijkt verkoopopties

Home » Nieuws » Bakkt worstelt met financiële uitdagingen, bekijkt verkoopopties

Cryptobewaar- en handelsbedrijf Bakkt overweegt een mogelijke verkoop of splitsing, naast verschillende andere strategische opties. Dit meldt Bloomberg op basis van bronnen die bekend zijn met de situatie.

Het bedrijf, dat in 2018 werd opgericht en in 2021 naar de beurs ging, heeft de hulp ingeroepen van een financieel adviseur om een besluit te nemen, hoewel er nog geen officiële beslissing is genomen. Het is ook mogelijk dat Bakkt onafhankelijk blijft.

Nieuwe samenwerkingen en financiële prestaties

Onlangs kondigde Bakkt een partnerschap aan met het crypto-handelsplatform Crossover Markets om een nieuw crypto-gericht elektronisch communicatienetwerk, genaamd BakktX, op te zetten.

Bakkt, met hoofdkantoor in Alpharetta, Georgia, levert institutionele diensten zoals bewaring en handel. Ondanks een daling van 15% in het handelsvolume, bracht het bedrijf in het tweede kwartaal van 2023 een omzet van $348 miljoen binnen.

bakkt bloomberg verkoop
Bron: Bloomberg Crypto op X.

Financiële uitdagingen en toekomstvisie

De aandelenprijs van Bakkt heeft een flinke daling doorgemaakt, van een hoogtepunt van $59,57 begin 2024 naar ongeveer $19 dollar op afgelopen vrijdag. In februari 2024 maakte Bakkt bekend dat het bijna zonder contanten zat, wat leidde tot een goedkeuring door Amerikaanse toezichthouders voor een kapitaalverhoging van $150 miljoen via een effectenverkoop.

CEO Andy Main beweerde dat deze maatregel de balans van het bedrijf had versterkt, waardoor het niet langer in gevaar was om te moeten sluiten. Ondanks acht opeenvolgende kwartalen van verliezen sinds de beursgang, blijft de huidige CEO optimistisch en verwacht voor 2024 inkomsten tussen de $3,2 miljard en $5 miljard, wat het bedrijf in staat zou stellen om break-even te draaien.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme