NFL’s Spencer Shrader omarmt Bitcoin als tekenbonus

Home » Nieuws » NFL’s Spencer Shrader omarmt Bitcoin als tekenbonus

De adoptie van cryptocurrencies blijft wereldwijd toenemen, niet alleen door de instroom van exchange-traded funds (ETF’s), maar ook binnen de sportindustrie.

Een recent voorbeeld hiervan is NFL-kicker Spencer Shrader, die de aandacht trok door zijn volledige tekenbonus in Bitcoin (BTC) te accepteren. Hij staat echter niet alleen in deze beweging; diverse NFL-spelers hebben soortgelijke stappen ondernomen.

Bitcoin als belegging: de keuze van Spencer Shrader

Shrader’s beslissing om zijn tekenbonus in Bitcoin te ontvangen, benadrukt het vertrouwen dat hij en andere atleten hebben in de toekomstige waarde van cryptocurrencies als investering en spaarmiddel. Hij is echter niet de pionier in deze trend; reeds in 2021 omarmden zeven andere NFL-spelers cryptocurrency.

Prominente spelers zoals Aaron Rodgers, Tom Brady en Odell Beckham Jr. hebben zelfs hun salarisstructuren aangepast om betalingen in cryptocurrency te kunnen ontvangen, wat wijst op een bredere acceptatie van deze digitale assets binnen de sportwereld.

spencer shrader nfl bitcoin tekengeld
Bron: Bitcoin Magazine op X.

Voor- en nadelen van betalingen in cryptocurrency

Hoewel het ontvangen van betalingen in Bitcoin voordelen biedt, zoals onafhankelijkheid van traditionele bankstructuren en potentieel tegen inflatie, brengt het ook significante risico’s met zich mee. De volatiliteit van de cryptomarkt kan leiden tot snelle waardeveranderingen, zoals blijkt uit het verlies dat Tom Brady leed door de ondergang van de crypto exchange FTX.

Ondanks deze risico’s zien spelers zoals Saquon Barkley en Sean Culkin het als een manier om hun financiële toekomst na hun sportcarrière veilig te stellen.

De toekomst van digitale assets in de sport

De stap van Spencer Shrader is indicatief voor een mogelijke trend waarin meer sporters digitale assets zullen omarmen. Naarmate cryptocurrency meer mainstream acceptatie verkrijgt, kunnen we verwachten dat meer atleten en sportorganisaties deze trend zullen volgen.

Dit zou kunnen leiden tot nieuwe vormen van betalingen, sponsordeals en zelfs fanbetrokkenheid, waarbij blockchain-technologie een centrale rol speelt in de interactie tussen sportteams en hun aanhangers.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme