Amerikaanse tak Binance blijft strijdbaar ondanks SEC beschuldigingen

Home » Nieuws » Amerikaanse tak Binance blijft strijdbaar ondanks SEC beschuldigingen

Binance.US, de Amerikaanse tak van ’s werelds grootste crypto beurs, heeft verklaard dat het al “voorbereid” was op de uitspraak van vrijdag, waarin werd bepaald dat de zaak van de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen de beurs zal doorgaan.

Dit volgde op een beslissing van een Amerikaanse federale rechter die een deel van de SEC’s rechtszaak tegen Binance en Changpeng Zhao, de oprichter van de beurs, verwierp, maar het merendeel van de beschuldigingen tegen Binance.US handhaafde. Deze beschuldigingen omvatten het potentieel aanbieden van niet-geregistreerde investeringsproducten en het overtreden van fraudebestrijdingsbepalingen.

Vertrouwen en verdediging van Binance.US

In een bericht op het sociale mediaplatform X benadrukte Binance.US het vertrouwen in de voortgang van de zaak en het verdere ontdekkingsproces.

Het bedrijf uitte zich optimistisch: “Opmerkelijk is dat de SEC tot nu toe geen enkel bewijs van wangedrag aan de kant van Binance.US heeft geïdentificeerd gedurende het uitgebreide, 11 maanden durende ontdekkingsproces waaraan we tot nu toe hebben deelgenomen.”

binance amerika sec beslissing
Bron: Binance.US op X.

Juridische en operationele houding

Binance.US heeft ook verklaard dat het steeds de “beperkte richtlijnen” die de SEC heeft geboden, heeft gebruikt om compliant te blijven.

Het bedrijf beschreef het als ongelukkig dat het, net als vele bedrijven in de industrie, slachtoffer is geworden van de door de SEC gehanteerde aanpak van ‘regulering door handhaving’ en politiek gemotiveerd overreiken onder het huidige leiderschap van de commissie.

De beschuldigingen en de reactie

In juni 2023 diende de SEC een rechtszaak in tegen Binance, Binance.US en Zhao, met beschuldigingen die onder meer schendingen van de effectenwetten omvatten. Zhao zit momenteel een gevangenisstraf uit voor zijn aanklachten van het ministerie van Justitie.

Ondanks deze juridische problemen, heeft Binance.US aangekondigd dat het zijn operaties soepel zal blijven voeren en nieuwe functies en updates zal blijven introduceren.

Slotwoord

Binance.US heeft benadrukt dat het een 1:1 reserve aanhoudt voor alle klantenactiva en dat het robuuste nalevings- en risicoprogramma’s uitvoert om de veiligheid en beveiliging van zijn platform te waarborgen.

De crypto exchange blijft overtuigd van een gunstige uitkomst in de rechtbank en de uiteindelijke bevestiging van zijn juridische standpunt.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme