Bitcoin ETF’s zien aanzienlijke instroom van $129,45 miljoen op maandag

Home » Nieuws » Bitcoin ETF’s zien aanzienlijke instroom van $129,45 miljoen op maandag

Na maanden van dalingen en stabiele handelspatronen, hebben Bitcoin (BTC) bulls wellicht reden voor optimisme in de komende weken. Dit is te danken aan mogelijke seizoenscycli die de prijzen van de grootste cryptocurrency kunnen opstuwen.

Historische gegevens suggereren sterk juli

Juli staat historisch gezien bekend als een bullish maand voor Bitcoin. Dit jaar begon de maand sterk met bijna $130 miljoen aan instromen in op de Amerikaanse markt genoteerde exchange-traded funds (ETF’s), de hoogste instroom sinds begin juni na meer dan $900 miljoen aan uitstromen gedurende de maand.

Over het afgelopen decennium heeft Bitcoin gemiddeld meer dan 11% winst behaald in juli, waarbij 7 van de 10 maanden positieve rendementen toonden, volgens gegevens. Matrixport, een crypto-fonds, rapporteerde dat de rendementen in juli van 2019 tot 2022 respectievelijk rond de 27%, 20% en 24% lagen.

bitcoin etf instromen maandag 1 juli
Bron: SoSoValue.

Seizoensgebondenheid en marktbewegingen

Seizoensgebondenheid verwijst naar de neiging van activa om regelmatige en voorspelbare veranderingen te ondergaan die elk kalenderjaar terugkeren.

Terwijl deze schommelingen willekeurig kunnen lijken, variëren de mogelijke oorzaken van winstnemingen rond het belastingseizoen in april en mei, wat leidt tot dalingen, tot de over het algemeen bullish “Santa Claus” rally in december, een teken van verhoogde vraag.

Huidige ontwikkelingen in ETF’s

De 11 Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s zagen maandag een totale dagelijkse netto-instroom van $129,45 miljoen, wat de vijfde opeenvolgende dag van positieve instroom markeerde. De grootste bijdragen kwamen van Fidelity’s FBTC met $65 miljoen, gevolgd door Bitwise’s BITB met $41 miljoen. Andere fondsen zoals Ark Invest en 21Shares’ ARKB rapporteerden instromen van $13 miljoen. Fondsen van Invesco en Galaxy Digital, VanEck en Franklin Templeton zagen kleinere instromen van rond of minder dan $5 miljoen.

BlackRock’s IBIT en Grayscale’s GBTC, de twee grootste spot bitcoin ETF’s qua netto vermogenswaarde, zagen op maandag geen nieuwe instroom. De totale handelsvolume van deze fondsen bedroeg ongeveer $1,36 miljard op maandag.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme