Bitcoin’s hashrate bereikt dieptepunt sinds 2022: wat betekent dit voor investeerders?

Home » Nieuws » Bitcoin’s hashrate bereikt dieptepunt sinds 2022: wat betekent dit voor investeerders?

De Bitcoin (BTC) hashrate, een belangrijke graadmeter voor de rekenkracht van het Bitcoin-netwerk, is gedaald naar het laagste niveau sinds december 2022.

Destijds zorgde de ineenstorting van het FTX van Sam Bankman-Fried voor een dieptepunt in de vorige bearmarkt. Momenteel, na een recente halving, is de koers van Bitcoin ongeveer 63.000 dollar.

Potentiële prijsbodem voor Bitcoin?

Volgens gegevens van CryptoQuant, heeft de True Bitcoin Hashrate Drawdown een niveau van -7,6% bereikt. Dit suggereert een mogelijke prijsbodem voor Bitcoin.

Diverse andere indicatoren, zoals de Bitcoin Exchange Reserve, de Miners Position Index (MPI) en de Bitcoin Miner Reserve, ondersteunen dit scenario met aanwijzingen van relatief lage verkoopdruk.

bitcoin hashrate gedaald
Bitcoin netwerk hashrate. Bron: CryptoQuant.

Signalen vanuit de mining sector

Recente trends en analyses wijzen erop dat miners mogelijk aan het capituleren zijn. Dit wordt voornamelijk gemeten aan de hand van de Hash Ribbons indicator, die het 30-daagse gemiddelde van de hashrate vergelijkt met het 60-daagse gemiddelde.

Wanneer het 30-daagse gemiddelde onder het 60-daagse duikt, is dat vaak een indicatie dat miners het moeilijk hebben. Volgens het investeringsfonds Capriole, de ontwikkelaar van deze indicator, duidt dit op een gunstig koopsignaal voor Bitcoin.

Uitdagingen na de halving

In de aanloop naar de Bitcoin halving van april 2024 heeft het financiële dienstverleningsbedrijf Cantor Fitzgerald gewaarschuwd voor de moeilijkheden die miners kunnen ervaren door de verminderde bloksubsidie. Hun rapport belicht 11 miners, waaronder Marathon Digital, Hut 8, en Argo Blockchain, die door hoge miners en verminderde beloningen mogelijk onrendabel worden.

Dit rapport suggereert dat als de koers van Bitcoin onder de $40.000 dollar zakt, veel van deze grote mining bedrijven genoodzaakt zullen zijn om te capituleren, wat kan leiden tot het verkopen van hun Bitcoin bezit en mogelijk zelfs faillissement.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme