Zware tijden voor Ethereum: Koersdaling volgt na massale verkoop door Golem

Home » Nieuws » Zware tijden voor Ethereum: Koersdaling volgt na massale verkoop door Golem

Golem, een van de eerste initiatieven op het Ethereum (ETH) netwerk met een initiële muntaanbieding (ICO), heeft recentelijk voor meer dan $100 miljoen dollar aan Ether naar verschillende beurzen overgemaakt. Deze acties kunnen bijdragen aan de verkoopdruk op de markt.

Volgens data van Arkham heeft de hoofdportemonnee van Golem miljoenen Ether overgebracht naar wallets die vervolgens transacties naar beurzen zoals Binance, Bitfinex, en Coinbase uitvoerden. Deze frequentie van transacties, vaak minder dan $10 miljoen dollar per keer, impliceert een mogelijke verkoopintentie, aangezien grote hoeveelheden tokens doorgaans niet lang op beurzen worden bewaard.

Ethereum in een zwakke periode

Parallel aan de activiteiten van Golem heeft Ethereum zelf te maken met flinke uitdagingen. De koers van Ethereum is in de afgelopen periode weer onder de $3.000 dollar gedoken. Dit wordt mede veroorzaakt door de dalende whale-populatie op het netwerk, die in een week tijd met 14% afnam van 150.000 naar 130.000 crypto adressen met meer dan $100.000 dollar aan Ethereum.

golem ethereum verkopen
Bron: Wu Blockchain op X.

Dit wijst op een trend waarin grote investeerders hun Ethereum verkopen en hun vertrouwen in de korte termijn vooruitzichten van het netwerk lijken te verliezen.

Positieve en negatieve indicatoren

Ondanks de uitverkoop van Ethereum, toont de Market Value to Realized Value (MVRV) score enige positieve signalen. Deze score is gedaald naar -10,4%, wat aangeeft dat de gemiddelde aankoopprijs 10,4% boven de huidige marktwaarde ligt.

Dit suggereert dat veel eigenaren van Ethereum op een verlies staan en waarschijnlijk niet snel zullen verkopen, wat de prijs enigszins kan stabiliseren.

Toekomstperspectief voor Ethereum

Het is cruciaal voor Ethereum om ondersteuning te vinden in deze turbulente tijden. Hoewel de munt steun leek te vinden rond het 23,6% Fibonacci-niveau, is de koers recentelijk onder deze grens gezakt, wat wijst op potentiële verdere dalingen.

Indien Ethereum verder daalt naar $2.800 dollar, voorspellen analisten een nieuwe accumulatie periode, wat de bullish verwachtingen rondom Ethereum kan ondermijnen.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme