VanEck dient Form 8-A in bij SEC voor lancering Ethereum ETF

Home » Nieuws » VanEck dient Form 8-A in bij SEC voor lancering Ethereum ETF

Investeerder VanEck heeft een Form 8-A ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), wat een belangrijke stap betekent in de richting van een spot Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF).

Deze indiening is een teken dat het product geregistreerd staat en klaar is om op de beurs te handelen zodra goedkeuring is verleend. Dit gebeurde kort nadat andere bedrijven gewijzigde registratieverklaringen, bekend als S-1 of S-3 in het geval van Grayscale, indienden met hetzelfde doel.

Eerdere goedkeuringen en speculaties

De SEC heeft eerder 19b-4 formulieren goedgekeurd voor acht Ethereum ETF’s, hoewel de registratieverklaringen nog effectief moeten worden alvorens de handel kan beginnen. Vorige aanvragen voor een spot Bitcoin (BTC) ETF werden ongeveer een week voor de lancering van de producten ingediend, wat aangeeft dat deze stap onderdeel is van het standaard proces.

Eric Balchunas, senior ETF-analist bij Bloomberg, merkte op dat de timing van VanEck’s indiening een goed teken is voor een mogelijke lancering rond 2 juli 2024.

ethereum 8a vaneck indiening
Bron: FulcrumNews op X.

Politieke invloeden en verwachtingen van de SEC

Ondanks deze voortgang, heeft SEC-voorzitter Gary Gensler aangegeven dat het noteren van Ether ETF’s aan beursgenoteerde markten maanden kan duren en wellicht pas in september 2024 plaatsvindt. Deze vertraging zou volledig afhangen van de reactietijd van de aanvragers.

Desalniettemin kwam de goedkeuring van de Ether ETF’s voor velen als een verrassing, waarschijnlijk beïnvloed door politieke factoren van de huidige regering.

Een verkiezingsjaar in het teken van crypto

2024 is een verkiezingsjaar in de Verenigde Staten, en cryptocurrencies staan in het middelpunt van de belangstelling aangezien presidentiële kandidaten proberen aan te sluiten bij pro-crypto kiezers.

Naar schatting houden ongeveer 52 miljoen Amerikanen zich bezig met cryptocurrencies, wat hen een grote stemgroep maakt.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme