Spot Ethereum ETF’s in aantocht: Gaat Ether zomer hoogten bereiken?

Home » Nieuws » Spot Ethereum ETF’s in aantocht: Gaat Ether zomer hoogten bereiken?

De koers van Ethereum (ETH) bevindt zich sinds de lokale top in maart al maanden in een downtrend. Ondanks het positieve nieuws dat een Ethereum ETF hoogstwaarschijnlijk volgende maand gelanceerd zal worden, blijft de koers een dalende beweging vertonen. 

Het lijkt erop dat de crypto zomer is aangebroken en dat de markt de komende maanden zijwaarts zal gaan bewegen. Dit fenomeen hebben we in de voorgaande bull markten ook gezien, vandaar dat traders vaak de quote “sell in may and go away, but remember to be back in september” gebruiken. 

Vandaag richten we onze blik op de grafiek van Ethereum. Zo kijken we waar de interessante gebieden voor Ethereum liggen en wat de verwachtingen zijn voor de komende weken en maanden.

Blijft Ether deze zomer in de range bewegen?

Sinds de uitbraak van Ether eind februari hebben we gezien dat de koers schommelt in een range tussen $2.850 en $4.100 dollar.

technische analyse ethereum
Ethereum technische analyse. Bron: Tradingview.

Op 23 mei hebben we vanuit de Security And Exchange Commission (SEC) groen licht gekregen voor meerdere Ethereum ETF’s. Een aantal dagen voor de goedkeuring zagen we de koers van Ether een sterke stijging maken, na geruchten dat de beurswaakhond achter de schermen in gesprek was met meerdere aanbieders van de ETF. 

Sinds die goedkeuring hebben we een kleine stijging gezien richting $3950 dollar. Hier heeft Ether een top weten neer te zetten, waarna het zijn weg richting beneden vervolgde. 

Wat we hier uit kunnen concluderen is dat de kopers de koers niet verder hebben weten te stuwen richting de lokale top van $4100. Hierdoor is er een lower high neergezet, die bevestigd dat Ethereum zich in een downtrend begeeft.

ethereum technische analyse

Vaak zien we dat patronen zoals een uptrend of downtrend zich verder weten uit te spelen, totdat de trend een invalidatie (verandering) kenmerkt. We weten dat de onderkant van de range rond de koers van $2.850 ligt en dat hier de low van de downtrend ligt. Een voortzetting van de downtrend zou dus een uitbraak onder dit koerslevel betekenen. 

Voordat de koers bij dit level aankomt, zal het eerst door meerdere support levels heen moeten breken. De levels die ik in de gaten houd bij een verdere daling liggen rond de $3.275, $3.050 en $2.875. 

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Hielke de Vries, opgegroeid in Friesland, is iemand die veel eigen onderzoek doet naar macro-economie en de opkomst van cryptovaluta. Al jaren volgt Hielke de crypto sector op de voet en hij heeft ondertussen veel kennis opgedaan op het gebied van blockchains.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme