SEC traag met beoordeling Ethereum ETFs, markt in spanning

Home » Nieuws » SEC traag met beoordeling Ethereum ETFs, markt in spanning

Volgens informatie gepubliceerd door The Block ervaren enkele uitgevers van de beoogde spot Ethereum (ETH) ETFs vertragingen in het feedbackproces van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze vertragingen volgen na de initiële indiening van hun S-1 documenten op 31 mei.

Ondanks de verwachting dat de SEC op 7 juni zou reageren, hebben ten minste twee uitgevers nog geen enkele feedback ontvangen. Een bron, die in gesprek is geweest met het agentschap, geeft nu aan dat zij feedback verwachten ergens in de loop van deze week. Dit nieuws volgt op een verklaring van SEC-voorzitter Gary Gensler in een interview met CNBC, waarin hij aangaf dat de goedkeuring van de S-1 formulieren “enige tijd” zal vergen.

Onzekerheid over de tijdlijn

Het is momenteel nog onduidelijk hoe lang het goedkeuringsproces exact zal duren. Een bron heeft eerder aan The Block laten weten dat zij verwachten dat de S-1 formulieren nog zeker twee rondes van conceptindieningen moeten ondergaan voordat ze definitief goedgekeurd zullen zijn.

ethereum koers 1 maand
Ethereum koers in de afgelopen maand. Bron: Coinmarketcap.

Voorbereiding op de lancering

De S-1 formulieren zijn een cruciale stap in het proces om de spot Ethereum ETFs operationeel te krijgen. De eerste stap, de goedkeuring van de 19b-4 formulieren, vond al plaats op 23 mei. De concept indieningen onthullen ook enkele details over de aanpak van de ETFs. Zo plant BlackRock haar ETF te starten met een zaadkapitaal van $10 miljoen, terwijl Franklin Templeton een starttarief van 0,19% hanteert.

Potentiële marktimpact

Een belangrijke vraag die speelt zodra de spot Ethereum ETFs operationeel zijn, is in hoeverre ze het succes van de spot Bitcoin (BTC) ETFs kunnen evenaren.

Jag Kooner, hoofd derivaten bij Bitfinex, schat dat deze nieuwe Ethereum ETFs mogelijk 10-20% van de instroom zullen trekken die naar de spot Bitcoin ETFs gaat.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme