Volgens Bitfinex kunnen Ethereum ETF’s tot 20% van Bitcoin ETF investeringen aantrekken

Home » Nieuws » Volgens Bitfinex kunnen Ethereum ETF’s tot 20% van Bitcoin ETF investeringen aantrekken

In een notitie gedeeld met The Block, heeft Jag Kooner, hoofd van derivaten bij Bitfinex, zijn visie uiteengezet op de opkomende markt voor spot Ethereum (ETH) ETFs.

Kooner voorspelt dat deze nieuwe financiële producten tot 20% van de investeringsstromen die momenteel naar spot Bitcoin (BTC) ETFs gaan, kunnen aantrekken.

Investeringen in spot Ethereum ETFs

“Analyse laat zien dat spot Ethereum ETFs tussen de 10-20% van de stromen die nu naar spot Bitcoin ETFs gaan, zouden kunnen opvangen,” zei Kooner.

Hij benadrukte echter dat veel afhangt van toekomstige duidelijkheid van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) over de regelgeving rondom het staken in deze ETFs.

ethereum koers 10 juni 2024
Ethereum koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Historische parallellen en fondsbeheer

De historie van goud-ETFs wordt door Kooner aangehaald als een interessante parallel. Bij de lancering van nieuwe goud-ETFs zagen we significante investeringen die ook de inflows naar bestaande financiële producten gerelateerd aan goud beïnvloedden. “Een soortgelijk scenario zou zich kunnen voordoen bij de introductie van Ethereum ETFs, waarbij fondsbeheerders hun middelen herverdelen om de blootstelling aan zowel Bitcoin als Ethereum in balans te brengen,” voegde hij toe.

Fondsbeheerders streven naar diversificatie in hun portefeuilles, een trend die duidelijk werd met de introductie van de eerste spot goud ETF in 2004, en later met zilver ETFs in 2006. De toenemende vraag naar zilver voor industriële toepassingen stuurde investeringen naar zilver ETFs. “Hetzelfde kan gelden voor Ethereum spot ETFs gezien de toepassingen van Ethereum,” legde Kooner uit.

Ethereum prijsontwikkeling

Ondertussen toonde de prijs van Ethereum een lichte daling van 0.65% in de laatste 24 uur en werd verhandeld voor $3,667 dollar, volgens gegevens van Bybit.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme