Daling in AI-cryptocurrencies volgt na teleurstellende Apple aankondigingen

Home » Nieuws » Daling in AI-cryptocurrencies volgt na teleurstellende Apple aankondigingen

Tijdens het jaarlijkse Apple Worldwide Developers Conference (WWDC2024), dat hoge verwachtingen had gewekt, presenteerde Apple zijn nieuwe AI-initiatieven, waaronder ‘Apple Intelligence’, een verzameling AI-functies voor iPhones, Macs en andere producten. Ook kondigde het bedrijf een samenwerking aan met OpenAI en de integratie van ChatGPT in Apple-software.

Desondanks konden deze onthullingen de handelaren niet inspireren, wat leidde tot een daling in de markt van AI-gerelateerde cryptocurrencies.

Specifieke dalingen in de crypto-sector

De native tokens van Render (RNDR), Fetch.ai (FET) en SingularityNET (AGIX) lieten een daling zien van 3% tot 5% in de afgelopen 24 uur, terwijl Bittensor’s TAO-token bijna 6% daalde. Eveneens registreerde het Layer-1 netwerk Near Protocol (NEAR) een daling van 3,2%.

De CoinDesk Computing Index, die tokens met AI-gerelateerde utiliteiten omvat, behoorde tot de slechtst presterende sectoren onder de digitale activa met een verlies van 2,5% in marktwaarde gedurende de dag.

apple aandelenkoers
Apple aandelenkoers in de afgelopen 24 uur. Bron: Google Finance.

Verhouding tot bredere markt

De reactie op de aandelenmarkt was eveneens lauw; ondanks bescheiden winsten op de belangrijkste Amerikaanse aandelenindices sloot Apple’s aandeel de handelssessie bijna 2% lager.

De koers van Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur gezakt tot $68.400 dollar, een daling van 1,76%.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme