SEC staakt onderzoek naar Ethereum: Grote overwinning voor crypto industrie

Home » Nieuws » SEC staakt onderzoek naar Ethereum: Grote overwinning voor crypto industrie

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft aangekondigd dat het haar onderzoek naar Ethereum (ETH) 2.0 beëindigt, wat wordt gezien als een grote overwinning voor de blockchain-industrie.

Ethereum-ontwikkelaar Consensys kondigde dit nieuws aan in een X-bericht op 19 juni en benadrukte dat de SEC geen aanklachten zal indienen die beweren dat de verkoop van Ether effecten zijn.

Aanleiding van de beslissing

Volgens Consensys kwam deze beslissing nadat het bedrijf op 7 juni een brief naar de SEC stuurde waarin werd gevraagd het onderzoek naar Ethereum 2.0 te beëindigen. Deze brief volgde op de goedkeuring van spot Ether exchange-traded funds (ETF’s) in mei door de SEC, gebaseerd op de veronderstelling dat Ether tokens commodities zijn.

Consensys stelde dat de goedkeuring van spot Ether ETF’s betekende dat de SEC haar onderzoek zou stoppen.

consensys ether sec stopgezet
Bron: Consensys op X.

Reactie van Consensys

In hun X-bericht schreef Consensys: “Ethereum overleeft de SEC,” en benadrukte dat de SEC geen handhavingsacties zal ondernemen tegen de verkoop van Ether.

Laura Brookover, senior juridisch adviseur bij Consensys, deelde de reactiebrief van de SEC, waarin stond dat de toezichthouder niet van plan was een handhavingsactie aan te bevelen.

Voorgeschiedenis van het conflict

In april klaagde Consensys de SEC aan, nadat het een Wells-kennisgeving had ontvangen waarin werd gewaarschuwd dat de MetaMask crypto portemonnee mogelijk de effectenwetten had overtreden.

De rechtszaak beweerde dat SEC-voorzitter Gary Gensler en Gurbir Grewal, hoofd van de Handhavingsafdeling, sinds begin 2023 Ether als een effect beschouwden en op 28 maart 2023 een formeel onderzoeksbevel hadden goedgekeurd.

De strijd gaat verder

Consensys benadrukte dat de strijd nog niet voorbij is: “Onze strijd gaat door,” aldus het bedrijf. “In onze rechtszaak zoeken we ook een verklaring dat het aanbieden van de gebruikersinterface software MetaMask Swaps en Staking niet in strijd is met de effectenwetten.”

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme