Bitcoin nadert kritiek prijsniveau: Mogelijk zware correctie van 8-12% op komst

Home » Nieuws » Bitcoin nadert kritiek prijsniveau: Mogelijk zware correctie van 8-12% op komst

Analyses van CryptoQuant wijzen uit dat de Bitcoin (BTC) prijs een belangrijke steun heeft doorbroken, waardoor een correctie van 8% tot 12% in de kaarten zou kunnen liggen.

Deze beweging komt nadat de prijs van Bitcoin onder de gerealiseerde prijs van $65,800 dollar is gezakt, wat normaal gesproken als een stevig steunniveau in bull markt wordt beschouwd.

Volgens het laatste marktrapport van CryptoQuant, hoewel Bitcoin onder deze cruciale grens is gevallen, zou de neerwaartse druk beperkt kunnen zijn door het gebrek aan bullish momentum en een verminderde toename van de vraag door grote houders, ook wel ‘crypto whales‘ genoemd.

Julio Moreno bitcoin btc tweet
Bron: Julio Moreno op X.

Onrust in de handel

Verder komt er extra neerwaartse druk door het uitpakken van basis trades, waarbij handelaren profiteren van prijsverschillen tussen de spotmarkt en futurescontracten. Jag Kooner, hoofd van derivaten bij Bitfinex, licht toe dat de teruggang in de open interesse voor Bitcoin futures grotendeels te wijten is aan het afwikkelen van de basis arbitragehandel.

Dit heeft ook een impact op de investeringen in Bitcoin die deel uitmaken van deze strategie, wat resulteert in verdere neerwaartse druk.

Huidige marktsituatie

Op dit moment handelt Bitcoin voor $64,773, met een lichte daling van ongeveer 2% over de laatste 24 uur.

De totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies heeft ook een daling van 1.2% ondervonden, wat de totale waarde op $2.47 biljoen dollar brengt.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme