Fidelity onthult investering van $4,7 miljoen voor nieuw Ethereum ETF

Home » Nieuws » Fidelity onthult investering van $4,7 miljoen voor nieuw Ethereum ETF

In de nieuwe aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Fidelity, de vermogensbeheergigant, details bekendgemaakt over een zaadinvestering van $4,7 miljoen dollar voor hun nieuwe spot Etheeumr (ETH) exchange-traded fund (ETF).

FMR Capital, Inc., een dochteronderneming van Fidelity, heeft op 4 juni 125.000 aandelen gekocht tegen een prijs van ongeveer $38 per aandeel. Eerder in mei had FMR al één aandeel gekocht voor $40. De totale opbrengst van deze zaadmandjes bedroeg $4.749.975,00, waarvan op 4 juni 1.250 Ether werd gekocht.

Geen vermelding van kosten

Opmerkelijk is dat in Fidelity’s documentatie geen melding wordt gemaakt van eventuele kosten, wat overeenkomt met verklaringen van andere uitgevers van spot Ether ETF’s.

Eric Balchunas, senior ETF-analist bij Bloomberg, merkte op dat alleen Franklin tot nu toe een vergoeding heeft opgenomen, terwijl anderen, waaronder Bitwise, waarschijnlijk wachten op een indicatie van BlackRock voordat zij hun kostenstructuur onthullen.

fidelity ethereum s-1 formulier
Bron: Streetinsider.

Regelgevende vooruitgang en verwachtingen

De SEC heeft vorige maand 19b-4 formulieren goedgekeurd voor acht Ethereum ETF’s, maar de S-1 verklaringen van deze fondsen moeten nog effectief worden voordat de handel kan beginnen. Balchunas gaf aan dat er meer gewijzigde S-1 aanvragen ingediend worden en dat de bal nu bij de SEC ligt voor eventuele laatste wijzigingen en definitieve goedkeuring.

Hij blijft bij zijn schatting dat de Ether ETF’s rond 2 juli van start zullen gaan. Verder heeft Bitwise zijn registratieformulier aangepast en aangekondigd dat Pantera Capital Management LP interesse heeft om tot $100 miljoen aan aandelen te kopen, naast een zaadinvestering van $2,5 miljoen.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme