Ethereum stelt definitieve tijdslijn vast voor Dencun upgrade

Home » Nieuws » Ethereum stelt definitieve tijdslijn vast voor Dencun upgrade

Ethereum (ETH) ontwikkelaars die plannen maken voor de grootste upgrade van de blockchain in een jaar, bekend als Dencun, hebben in een blogpost de data bevestigd voor het doorvoeren van de wijzigingen op twee belangrijke testnetwerken – theoretisch de laatste stappen voordat ze live gaan op het hoofdnetwerk.

Generale repetitie

Dencun is een belangrijke upgrade of “hard fork” gepland voor de Ethereum-blockchain die “proto-danksharding” zal mogelijk maken, een technische functie die de kosten van transacties op layer 2 zal verlagen, evenals goedkopere data beschikbaar maken op de blockchain. Voordat het op de hoofdblockchain wordt geactiveerd, zullen ontwikkelaars een generale repetitie van de protocolwijzigingen uitvoeren op de Sepolia- en Holesky-testnetwerken (testnets), op 30 januari en 7 februari.

De aankondiging volgt op de upgrade die vorige week plaatsvond op het Goerli-testnet, dat ondanks enkele kleine problemen succesvol live ging. Als alles volgens plan verloopt, zal de laatste test voor Dencun plaatsvinden op Holesky op 7 februari om 11:34 UTC, op epoch 950272. Daarna zullen ontwikkelaars een datum vastleggen voor Dencun om het hoofdnetwerk van Ethereum te bereiken, nu gericht op eind februari of begin maart.

“Als je een node op een van beide netwerken draait, is nu het moment om deze bij te werken,” schreef Tim Beiko, de protocol ondersteuningsleider bij de Ethereum Foundation, op X.

Door deze geplande upgrades en de recente ontwikkelingen lijkt Ethereum op weg om zowel goedkoper in gebruik te worden als een aanzienlijk hogere transactiecapaciteit te bieden, wat essentieel is voor de groei en adoptie van het netwerk.

Met de succesvolle implementatie van deze upgrades zou Ethereum zijn positie als een van de leidende blockchain-platforms kunnen versterken, vooral op het gebied van schaalbaarheid en efficiëntie.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme