Ethereum nadert Bitcoin in dagelijkse handelsvolumes na ETF-goedkeuring

Home » Nieuws » Ethereum nadert Bitcoin in dagelijkse handelsvolumes na ETF-goedkeuring

Volgens recente analyses van The Block heeft Ethereum (ETH), volgend op de goedkeuring van een spot Ether ETF door de Securities & Exchange Commission (SEC), een flinke stijging in dagelijkse handelsvolumes laten zien.

Dit brengt het dichter bij Bitcoin (BTC), dat traditioneel de markt domineert. Deze ontwikkeling markeert een belangrijk moment voor Ethereum, dat nu een groter aandeel van de cryptohandel voor zijn rekening neemt.

Dynamiek tussen Bitcoin en Ethereum verschuift

Eerder dit jaar, na de lancering van de Bitcoin spot ETF, zag Bitcoin zijn waarde en handelsvolume aanzienlijk stijgen. Echter, met de recente goedkeuring van Ethereum’s eigen ETF, zijn de handelsvolumes van Ethereum spectaculair toegenomen.

Dit heeft geleid tot een verkleining van het verschil in handelsvolume tussen Bitcoin en Ethereum, wat door The Block wordt belicht als een mogelijke trendbreuk in de cryptomarkt.

ethereum atm volaliteit the block
Bron: TheBlock.

Details uit The Block’s onderzoek

In het hoogtepunt van de prijsrally in maart bereikte Bitcoin een 7-daags gemiddeld spotvolume van $29 miljard dollar, het hoogste niveau sinds mei 2021. Ethereum, daarentegen, piekte op $12,75 miljard en kon geen eerdere piek van mei 2022 overtreffen. Echter, tegen 26 mei was het verschil in handelsvolume aanzienlijk afgenomen, met Bitcoin op $12,89 miljard en Ethereum dichtbij op $11,26 miljard.

Dit is het kleinste verschil in handelsvolume tussen de twee sinds januari 2020, benadruktEthereum nadert Bitcoin in dagelijkse handelsvolumes na ETF-goedkeuring The Block.

Een historisch moment voor Ethereum

Ethereum heeft nu 87% van Bitcoin’s dagelijkse handelsvolume bereikt, het grootste aandeel ooit, volgens The Block. Deze stijging is opmerkelijk, aangezien het vorige hoogtepunt op 85% lag in juni 2021, tijdens de piek van de laatste grote bullmarkt.

Deze recente stijging is een direct gevolg van de goedkeuring van de ETF, die niet alleen de marktwaarde van Ethereum heeft verhoogd, maar ook de belangstelling voor de cryptomunt heeft aangewakkerd.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme