Nick van Eck bekritiseert rentegevende stablecoins en benadrukt focus op bruikbaarheid

Home » Nieuws » Nick van Eck bekritiseert rentegevende stablecoins en benadrukt focus op bruikbaarheid

Nick van Eck, CEO van stablecoin-uitgever Agora, uit kritiek op stablecoins die rente betalen. Hij stelt dat deze bedrijven zich moeten concentreren op de kernfuncties van stablecoins: bruikbaarheid, liquiditeit en transactiemogelijkheden.

Zijn visie is gericht op het maximaliseren van het bereik onder particulieren en bedrijven, in plaats van het aanbieden van rentes die uiteindelijk het gebruik en de verspreiding van stablecoins kunnen beperken.

Problematiek rondom rentegevende stablecoins

Rentegevende stablecoins zijn volgens Van Eck problematisch, ongeacht de hoogte van de rente die ze bieden. Hij benadrukt dat deze stablecoins in veel landen als een ‘effect’ gezien worden binnen de financiële wetgeving, wat de mogelijkheid om deze tokens vrij te verhandelen aanzienlijk beperkt.

Dit heeft niet alleen invloed op het klantenbereik, maar ook op de algehele functionaliteit van de stablecoin. Daarbij zijn gereguleerde financiële dienstverleners buiten de Verenigde Staten terughoudend met het gebruik van dergelijke producten vanwege de risico’s die niet opwegen tegen de voordelen.

nick van eck tweet
Bron: Nick van Eck op X.

Toekomstvisie en groeipotentieel van de stablecoin-markt

De stablecoin-markt, die momenteel een waarde van $150 miljard vertegenwoordigt en jaarlijks ongeveer $10 biljoen aan transacties faciliteert, is volgens Van Eck klaar voor een grote groei. Hij projecteert dat de markt tegen 2030 kan groeien tot $3 biljoen.

Deze groei wordt vooral gezien als positief voor Bitcoin (BTC), aangezien grote spelers zoals Tether (USDT) een deel van hun winst investeren in deze cryptocurrency.

Lancering van Agora’s eigen stablecoin

Agora staat op het punt om hun eigen stablecoin, AUSD, te lanceren op het Ethereum-netwerk in juni. Deze nieuwe toevoeging aan het ecosysteem is bedoeld om te voldoen aan de principes die Van Eck belangrijk vindt: bruikbaarheid, liquiditeit en brede toegankelijkheid.

Agora’s benadering belooft een focus op samenwerking met een breed scala aan crypto beurzen, handelsbedrijven en fintech-bedrijven, zonder het kiezen van ‘winnaars en verliezers’.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme