Ethereum gas fees schieten omhoog door introductie ERC-404 tokens

Home » Nieuws » Ethereum gas fees schieten omhoog door introductie ERC-404 tokens

De Ethereum (ETH) netwerk transactiekosten, of ‘gas fees’, hebben een hoogtepunt in acht maanden bereikt te midden van een groeiende belangstelling voor een nieuwe, onofficiële en experimentele token standaard genaamd ERC-404.

De gemiddelde gasprijs piekte op 9 februari op 70 gwei, wat neerkomt op ongeveer $60 voor een standaardtransactie, met uitschieters tot wel 377 gwei – een niveau dat sinds 12 mei 2023 niet meer was bereikt.

Groei van 6100%

De introductie van de ERC-404 standaard, die voor het eerst werd gebruikt door het Pandora-project op 5 februari, heeft geleid tot een grote toename van de belangstelling binnen de crypto sector. Deze nieuwe token standaard heeft in korte tijd een groei van meer dan 6100% doorgemaakt, met een handelsvolume van meer dan $474 miljoen. ERC-404 streeft ernaar om ERC-721 niet-vervangbare tokens (NFT’s) te koppelen aan ERC-20 tokens, waardoor wat sommigen beschrijven als ‘gefractionaliseerde NFT’s’ mogelijk wordt.

Dit maakt het voor meerdere wallets mogelijk om elk een deel van een enkele NFT te bezitten en dat deel te verhandelen of als onderpand voor leningen te gebruiken.

Ondanks het gebruik van de “ERC” prefix, is de benaming van deze nieuwe tokensoort officieus. In een gesprek met Cointelegraph op 9 februari gaf een van de ontwikkelaars achter het Pandora-project, bekend onder het pseudoniem “ctrl”, aan dat het team werkt aan het “drastisch verlagen” van de gas kosten. “We proberen te optimaliseren voor gas omdat dat een groot deel uitmaakt van de adoptie en de integratie door protocollen. In bepaalde gevallen kunnen we de gas fees mogelijk met zo’n 300% tot 400% verminderen.”

Volgens de pseudonieme gebruiker PopPunk, medeoprichter van het gas-auditbedrijf Gaslite, verbruikt een ERC404-token ongeveer drie keer zoveel gas als nodig is voor een gemiddelde NFT-transactie.

Een groot deel van het netwerkgebruik op 9 februari was te wijten aan een toename van activiteiten op de gedecentraliseerde crypto exchange Uniswap.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme