Amerikaanse President Joe Biden wakkert crypto speculatie aan met Laserogen profielfoto op X

Home » Nieuws » Amerikaanse President Joe Biden wakkert crypto speculatie aan met Laserogen profielfoto op X

De Amerikaanse president Joe Biden heeft onbedoeld de aandacht van de crypto community getrokken door een foto met ‘laserogen’ op zijn X- en Instagram-profielen te plaatsen, wat door velen wordt geïnterpreteerd als een knipoog naar Bitcoin (BTC).

De post, met het bijschrift “Precies zoals we het hadden uitgetekend”, volgde kort op de overwinning van de Kansas City Chiefs over de San Francisco 49ers in de Super Bowl van 2024.

Negatieve houding

Hoewel sommige crypto-enthousiastelingen dit zagen als een directe verwijzing naar of goedkeuring van Bitcoin, is het waarschijnlijker dat Biden’s nieuwe ‘laserogen’-profielfoto een voortzetting is van de “Dark Brandon”-meme, een stoerdere online alter-ego gebruikt door zijn aanhangers om zijn beleidsoverwinningen te benadrukken.

Biden staat niet bekend om het ondersteunen van beleid dat gunstig is voor Bitcoin (BTC) of cryptocurrency in het algemeen. Volgens de non-profit belangenorganisatie Stand with Crypto van Coinbase wordt Biden zelfs gezien als “tegen crypto”, gezien zijn vijf publieke uitspraken die een negatieve houding ten opzichte van cryptocurrencies suggereren.

Het fenomeen van de ‘laserogen’, dat gewoonlijk wordt gebruikt om een optimistische kijk op Bitcoin te symboliseren, begon als onderdeel van een beweging op sociale media om de prijs van Bitcoin tegen het einde van 2021 naar $100.000 dollar te stuwen, een doel dat niet werd bereikt. Onder de meest opvallende persoonlijkheden met ‘laserogen’ bevonden zich NFL-ster Tom Brady, Paris Hilton en Elon Musk.

Terwijl Biden’s post een schijnbaar onbedoelde knik naar Bitcoin leek, maakte Jack Dorsey, CEO van Block (voorheen Square), tijdens de Super Bowl een veel directere verwijzing naar de Bitcoin.

Dorsey werd gezien met een “Satoshi” T-shirt, ontworpen in een stijl die lijkt op een serie populaire Nirvana-shirts, met een smileygezicht gebruikt in het conceptontwerp van hun album Nevermind uit 1991.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme