Bitcoin maxi slaat alarm: SEC goedkeuring van Ethereum ETF een slechte zet?

Home » Nieuws » Bitcoin maxi slaat alarm: SEC goedkeuring van Ethereum ETF een slechte zet?

In een nieuwe tweet heeft The Bitcoin Therapist zijn bezorgdheid geuit over de mogelijke goedkeuring van een Ethereum (ETH) ETF door de Securities and Exchange Commission (SEC).

De invloedrijke Bitcoin (BTC) maximalist stelde dat een dergelijke goedkeuring een teken zou zijn dat de markt niet wordt gereguleerd door competente actoren.

Bitcoin ETF: een decennium van afwijzing

Volgens The Bitcoin Therapist was de goedkeuring van een Bitcoin ETF een voor de hand liggende beslissing, maar toch duurde het meer dan tien jaar voordat deze werd goedgekeurd, ondanks aanhoudende druk. Bitcoin heeft op een eerlijke manier een marktkapitalisatie van $1 biljoen dollar bereikt, wat volgens hem een sterk contrast vormt met Ethereum. Ethereum wordt beschreven als een speculatief platform voor gokken op gecentraliseerde “shitcoins”.

Ethereums goedkeuring: een verrassing

De goedkeuring van Bitcoin’s spot ETF, slechts vier maanden geleden, lijkt nu de weg vrij te maken voor Ethereum, iets wat The Bitcoin Therapist als onterecht beschouwt. Hij benadrukt dat Bitcoin op eigen kracht is gegroeid, terwijl Ethereum volgens hem niet dezelfde morele, veilige of ethische basis heeft.

Hij verwijst naar de premine van Ethereum, de centrale stichting en het voortdurend veranderende roadmap als redenen voor zijn scepticisme.

The Bitcoin Therapist op X.
Bron: The Bitcoin Therapist op X.

Bescherming van investeerders: een falend beleid?

The Bitcoin Therapist bekritiseert de SEC voor hun vertraging bij de goedkeuring van de Bitcoin ETF, die volgens hem de beste ROI had van alle activa in die periode. Hij suggereert dat deze vertraging investeerders veel potentieel rendement heeft gekost.

De plotselinge goedkeuring van Ethereum wordt gezien als een teken dat de SEC nu een platform voor speculatie en onbetrouwbare tokens ondersteunt.

Toekomstperspectief voor Bitcoin

Ondanks zijn zorgen over de goedkeuring van Ethereum, blijft The Bitcoin Therapist positief over de toekomst van Bitcoin. Hij stelt dat Bitcoin zijn eigen koers zal blijven volgen, ongeacht de beslissingen van de SEC. Hij ziet Ethereum niet als een concurrent van Bitcoin en benadrukt dat zijn investeringsstrategie volledig gericht blijft op Bitcoin en Bitcoin-gerelateerde bedrijven.

Conclusie: een verkeerde weg voor regelgevers

The Bitcoin Therapist concludeert dat de mogelijke goedkeuring van een Ethereum ETF de verkeerde weg is voor regelgevers. Hij gelooft dat deze beslissing slimme en voorzichtige investeerders niet beloont, maar eerder degenen die betrokken zijn bij risicovolle en speculatieve tokens.

Ondanks zijn uitgesproken mening, erkent hij dat hij geen expert is en dat zijn mening weinig waarde heeft. Hij blijft echter vasthouden aan zijn langetermijnstrategie om 100% van zijn spaargeld te investeren in Bitcoin en Bitcoin-gericht bedrijven zoals MicroStrategy.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme