Standard Chartered voorspelt nieuwe all time high voor Bitcoin dit weekend

Home » Nieuws » Standard Chartered voorspelt nieuwe all time high voor Bitcoin dit weekend

De mogelijke goedkeuring van een spot Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF) deze week zou een belangrijke stap zijn voor verdere legitimatie van de cryptosector, wat ook positieve gevolgen zou hebben voor Bitcoin (BTC). Deze goedkeuring kan leiden tot nieuwe recordhoogtes voor zowel Bitcoin als Ethereum, zoals voorspeld door Standard Chartered.

Geoff Kendrick, hoofd FX Research en Digital Asset Research bij de bank, heeft hoge verwachtingen en ziet Bitcoin dit weekend al een nieuw record bereiken, boven het niveau van $73.798 dollar dat op 14 maart werd bereikt.

Verwachtingen voor Bitcoin’s jaarafsluiting

Kendrick heeft zijn optimisme vernieuwd vanwege de verwachte goedkeuring van de spot Ether ETFs, wat hem meer vertrouwen geeft in zijn prijsdoelen voor Bitcoin. Hij verwacht dat Bitcoin tegen het einde van 2024 $150.000 dollar zal bereiken, en tegen het einde van 2025 zelfs $200.000 dollar.

In de afgelopen periode is er ook een toename van investeringen in spot Bitcoin ETFs, wat het totaal naar een nieuw recordhoogte van $12,9 miljard heeft geduwd.

De relatie tussen Bitcoin en technologieaandelen

Volgens Kyle Rodda, senior marktanalist bij Capital.com, is de prijsbeweging van Bitcoin nauw verbonden met de prestaties van de top 100 technologiebedrijven op de Nasdaq. Deze correlatie blijft sterk, vooral nu de markten meer vertrouwen krijgen in de verwachte renteverlagingen door de Fed dit jaar.

Met een lage geïmpliceerde volatiliteit en redelijk bullish sentiment blijft Bitcoin een graadmeter voor de verwachtingen van het monetaire beleid en de risicoappetijt.

Impact op de markt

De introductie van een spot Ethereum ETF en de vernieuwde belangstelling voor Bitcoin zullen waarschijnlijk een brede marktrally veroorzaken, vergelijkbaar met wat eerder dit jaar gebeurde. Deze ontwikkelingen zouden niet alleen de hele sector ten goede komen, maar ook de blootstelling aan institutionele investeringen vergroten.

Dit alles draagt bij aan een verdere legitimatie van de cryptosector als geheel.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme