Elon Musk zegt dat hij niet meer zoveel nadenkt over cryptocurrency

Home » Nieuws » Elon Musk zegt dat hij niet meer zoveel nadenkt over cryptocurrency

Elon Musk heeft onlangs een verandering in zijn perspectief op cryptocurrency onthuld tijdens een gesprek met Cathie Wood, CEO van Ark Invest.

Toen hem gevraagd werd naar de potentiële impact van Bitcoin (BTC) op het financiële systeem, gaf Musk aan dat hij niet veel tijd besteedt aan het denken over cryptocurrency.

Ruis verminderen

In het gesprek ging Musk dieper in op zijn gedachten over de aard van geld, door dit te omschrijven als in essentie een databank voor de toewijzing van middelen. Hoewel hij toegaf dat hij niet veel aandacht besteedt aan cryptocurrency, deelde hij inzichten over zijn langdurige overpeinzingen over geld. Volgens Musk functioneert fiatgeld goed als een dergelijke databank, mits het zich houdt aan regels en minimale overheidsinmenging ervaart.

Musk, die zijn focus op cryptocurrency lijkt te verminderen, ziet het toepassen van informatietheorie op geldproblemen als cruciaal. Hij vergeleek het geldsysteem met een informatie systeem, waarbij hij de noodzaak benadrukte om ruis, latency en packet loss te minimaliseren. In deze context besprak hij inflatie als een factor die ruis toevoegt aan het systeem.

Ondanks zijn afnemende focus op cryptocurrency, blijft Tesla, het bedrijf onder leiding van Musk, digitale activa aanhouden. Uit de resultaten van het derde kwartaal bleek dat Tesla eind september voor $184 miljoen aan digitale activa in bezit had. Opmerkelijk is dat Tesla de op twee na grootste houder van Bitcoin is onder beursgenoteerde bedrijven, na MicroStrategy en Marathon Digital Holdings.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme